ZETApress

hírportál

Újévi helyzetkép

Újévre 2764 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 325.278-ra nőtt a hazánkban beazonosítottak száma. Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így a számuk 9667-re emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 157.063 fő.

Az aktív fertőzöttek száma 158.548-ra csökkent. 5648 koronavírusost ápolnak kórházakban, közülük 401-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 20.057-en vannak. A világban 83.445.600-ra emelkedett a fertőzöttek, 1.818.387-re a halálos áldozatok és 47.034.325-re a gyógyultak száma a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint – olvasható a vírusportálon.

Fegyelmezetlen szilveszterezők

Többször kellett intézkedniük a rendőröknek szilveszter éjjel a kijárási tilalom megszegése, illetve pirotechnikai termékek használata miatt – olvasható a Rendőrség honlapján. Az ORFK közleménye szerint tegnap 20 óra és ma 05 óra között összesen 1028 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom megszegése miatt. Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt az országban összesen 13 esetben indult eljárás.

Tiszaalpáron 00 óra 15 perckor egy fiatalkorú egy 2. pirotechnikai osztályba tartozó terméket használt, ami egy lakóház tetőszerkezetére esett és emiatt az kigyulladt. Senki sem sérült meg, de több százezer forintos kár keletkezett. Mátészalkán szilveszter este egy lakatlan épületben keletkezett tűz feltehetően pirotechnikai eszköz használata miatt.

A BRFK arról számolt be, hogy nemcsak a pirotechnikai eszközök használata, hanem árusítása miatt is intézkedniük kellett. A fővárosban december 31-e és január elseje 06 óra között a rendőrök a VIII. kerületi Corvin közben és a XIV. kerületi Városligetben intézkedtek tiltott pirotechnikai termékek árusítóival szemben. Petárda használata miatt a VIII. kerületi Tömő utcában, a Corvin közben és a Losonci téren kellett fellépniük. A rendőrök az érintettek mindegyikével szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Szóljon hozzá!