ZETApress

hírportál

Szívből jövő üzenet

Egyre több klinikai vizsgálat igazolja, hogy a koronavírus-fertőzés gyakran okoz kardiológiai szövődményeket. Az egyik legsúlyosabb ezek közül a szívkárosodás, amely az amerikai orvosi szövetség friss tanulmánya szerint még a fiatalok és a tünetmentesek körében is kialakulhat.

A kardiológusok arra hívják fel a figyelmet, hogy az időben orvoshoz forduló szívbetegek döntő többségét meg tudják menteni. Ám komoly problémát jelent a koronavírus szövődmények időben történő felismerése – tudatta Szabó Éva, a Sanatmetal Kft. divízióigazgatója.

Előfordulhat, hogy nincs előjele a szívet érintő szövődménynek

A COVID-on átesett betegek rendszeres kardiológiai szűrővizsgálata életmentő lehet. Ennek oka, hogy előfordulhat, hogy nincs előjele a szívet érintő szövődménynek. Terheléskor, sportoláskor ennek ellenére kialakulhat ritmuszavar, vagy akár hirtelen szívmegállás is, ezért nagyon fontos, hogy betegség után ne terheljük túl korán a szívünket.

Jelenleg korai diagnózisra, előszűrésre az egyik elérhető legelőrehaladottabb technológia a WIWE szívdiagnosztika eszköz, amely megbízhatóan kimutatja a ritmuszavarokat, kamrai zavarokat, tachycardiát (szapora szívverés), bradycardiát (alacsony szívverés), és más szívizom-gyulladásra utaló tüneteket is. Emellett az eszköz értékeli a stroke és a szívmegállás kockázatát, valamint mérhető vele a véroxigénszint és a fittségi index is.

Akár otthonról is szűrhetőek a kardiológiai eltérések

A WIWE EKG az önellenőrzés, a szűrővizsgálat és a távdiagnózis lehetőségét biztosítja a lakosságnak, méretének köszönhetően bárhol, bármikor egyszerűen használható. A készülékkel a felhasználók egy rövid, mindössze egy perces mérést követően az okos-eszközükön tekinthetik meg az eredményeket, egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével. Rendszeres szűréssel a különböző paraméterek nyomon követhetőek, és ha eltérnek az átlagostól az értékek, vagy romlik a tendencia, életmentő lehet azonnal orvoshoz fordulni.

Orvosi tanácsadással is támogatja a felhasználókat a WIWE

A korai diagnózis életmentő lehet – ennek támogatására országos szinten több szűrőprogram is indult a sportolók és a COVID-on átesett betegek állapotfelmérésére, mely vizsgálatokba tervezik beilleszteni még az idei évben a WIWE-ot is, annak érdekében, hogy a kardiológiai szövődményeket időben tudják az orvosok kezelni.

Emellett a minél korábbi diagnózis megállapítása érdekében a WIWE 24/7-es orvosi tanácsadási szolgáltatást indít, amely a jövő évtől lesz elérhető a felhasználók részére. Ennek keretében 24 órás online vagy telefonos orvosi tanácsadásra, konzultációra nyílik lehetősége a WIWE tulajdonosoknak, bármely egészségügyi kérdésben.

1 hozzászólás

  1. A WIWE nemcsak a szív egyes rendellenségeit méri és értékeli, hanem véroxigénszintet is, a 95%-os szintnél alacsonyabb érték esetén a tüdő elégtelen működését, és az összes szervünk elégtelen oxigénellátását jelzi.