ZETApress

hírportál

Kékfénylámpa a MEDICOR-tól

A MEDICOR Elektronika Zrt. 98.074.412 forinttámogatást nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírásra került 2018-1.1.1-MKI-2018 jelű, Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatása című pályázatán – tudatta a MEDICOR Zrt.

A pályázat azonosítószáma: 2018-1.1.1-MKI-2018-00079, címe: Újszülöttek, koraszülött csecsemők gyógyítását szolgáló új terápiás kékfénylámpa változatok kísérleti kifejlesztése, prototípusok készítése, exportképessé tétele. A pályázati projekt 2019. január 01-eje és 2020. október 31-e között került megvalósításra.

A magyar kórház- és orvostechnikai ipar megfelelő adottságokkal, létező és ismert hagyományokkal rendelkező kiemelkedően sikeres és tradicionális ágazat, meghatározó képviselője a MEDICOR? Újszülött gyógyászati készülékek fejlesztője, gyártója a Koraszülöttek Világnapja alkalmából egy új fejlesztésű több mint egymillió forintértékű újszülöttek, koraszülött csecsemők gyógyítását szolgáló új intenzív terápiás MEDICOR BabyLife márkajelű kékfénylámpát adományoz a Semmelweis Egyetem részére.

Az MEDICOR Zrt. a projekt eredményeként innovatív új terápiás, maximális testfelületet besugárzási képességgel rendelkező LED technológiával szereltek kékfénylámát fejlesztett ki, mely a leghatékonyabban kezeli az újszülöttek, koraszülött csecsemők bilirubin normális szintre történő csökkentését a legmodernebb technikák és technológiák alkalmazásával a legrövidebb kezelési idővel.

A MEDICOR Zrt. nevében dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató ünnepélyes keretek között adta át a legújabb fejlesztésű MEDICOR BabyLife márkajelű SMD LED-es kékfénylámpát dr. Szabó Miklós PhD Med Habil, egyetemi docensnek, a Semmelweis Egyetem tanszéki csoportvezetőjének a minap a MEDICOR Ipari Centrumban. Fényképes beszámolónk idekattintva olvasható.

A MEDICOR Zrt. számára kiemelten fontos a jövőbe tekintő gondoskodás, ezért az újszülött, koraszülöttekkel kapcsolatosan a jövőben is folytatni kívánja a felelős társadalmi szerepvállalását és a legmodernebb technológiákat alkalmazza az újszülött-gyógyászati műszereinek kifejlesztésében, mindezt az újszülöttek, koraszülöttek halálozásának csökkentése és életminőségük javítása érdekében.

Szóljon hozzá!