ZETApress

hírportál

UniCredit az idősekért

Idős-otthonok számára nyújt segítséget a koronavírus elleni védekezésben az UniCredit Bank. A koronavírus második hullámának leginkább az aktív korosztályok vannak kitéve, a fertőzés azonban továbbra is az idősekre nézve jelenti a legnagyobb veszélyt – tudatta Kedves Brigitta.

Az UniCredit Bank ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy az idős, nyugdíjas-otthonokban élő embereknek segítő kezet nyújtson. A bank az Önkéntes Központ Alapítvány közreműködésével országszerte 28 intézményt támogat a védekezéshez szükséges professzionális fertőtlenítő eszközökkel.

Betegséggel élő, idős-otthonban gondozott emberek – ők az egyik legveszélyeztetettebb csoport a koronavírus terjedése szempontjából, ezért az UniCredit Bank eszköztámogatása nekik kíván segíteni a vírus elleni védekezésben. A professzionális fertőtlenítésre használható, nagy teljesítményű gépeket a bank egy idős-otthon segítségével választotta ki, akik naprakész információval bírnak arról, hogy egy idős-otthonnak mi jelent valódi segítséget a járvány során. Az intézményekbe eljuttatott támogatásban nagy teljesítményű eszközök: ózongenerátor, germicidlámpa, valamint kézfertőtlenítő gél és ehhez szükséges adagolók szerepelnek.

Az adományok eljuttatásában a Bank partnere az Önkéntes Központ Alapítvány. A nonprofit szervezet Idősek Barátai néven országos program keretében küzd az időskori elszigeteltség ellen: önkénteseik rendszeresen látogatják a nyugdíjas-otthonokban élő időseket és beszélgetésekkel, alkalmi eseményekkel színesítik mindennapjaikat, oldják magányukat; a jelenlegi látogatási tilalom alatt ezt rendszeres telefonos beszélgetésekkel folytatják.

Az UniCredit Bank adománya húsz vidéki és nyolc budapesti intézménynek jelent majd kézzel fogható segítséget. Az eszközök átadásában az UniCredit bankfióki vezetői is szerepet vállalnak.

Az UniCredit Bank

Az UniCredit sikeres páneurópai kereskedelmi bank, amely teljesen integrált vállalati és befektetési banki szolgáltatásaival, valamint egyedülálló nyugat-, közép- és kelet-európai hálózatával áll széles ügyfélköre rendelkezésére. Az UniCredit kínálatában a helyi és nemzetközi szakértelem egyaránt elérhető ügyfelei számára, akiknek európai bankhálózatán keresztül páratlan hozzáférést nyújt 13 országra kiterjedő fő piacainak vezető bankjaihoz: Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Magyarországon, Oroszországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában. Képviseleti irodáinak és fiókjainak nemzetközi hálózatán keresztül az UniCredit világszerte további 18 országban szolgálja ki ügyfeleit.

Az Önkéntes Központ Alapítvány

Az ÖKA 2002 óta vállal úttörő szerepet vállalt az önkéntesség országos szintű terjesztésében és fejlesztésében, hálózatépítésben, az intézményi és vállalati önkéntesség, valamint a Pro Bono szolgáltatások kultúrájának terjesztésében. Idősek Barátai programját azért hozta létre, hogy a Magyarországon magányosan vagy elszigetelten élő közel 750 ezer idős ember életébe örömöt, segítséget, odafigyelést, személyes jelenlétet csempésszen. Képzett, jól felkészült önkéntesei minél több idős emberhez igyekeznek eljutni, hogy velük minőségi időt tölthessenek együtt.

Szóljon hozzá!