ZETApress

hírportál

Kékfénylámpa az egyetemre

A MEDICOR Zrt. MEDICOR BabyLife márkajelű SMD LED-es kékfénylámpát adományoz a Semmelweis Egyetem részére – tudatta a MEDICOR Zrt.

A magyar kórház- és orvostechnikai ipar megfelelő adottságokkal, létező és ismert hagyományokkal rendelkező kiemelkedően sikeres és tradicionális ágazat, meghatározó képviselője a MEDICOR Újszülött gyógyászati készülékek fejlesztője, gyártója a Koraszülöttek Világnapja alkalmából egy új fejlesztésű több mint egymillió forintértékű újszülöttek, koraszülött csecsemők gyógyítását szolgáló új intenzív terápiás MEDICOR BabyLife márkajelű kékfénylámpát adományoz a Semmelweis Egyetem részére.

A MEDICOR Zrt. nevében dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató és Steiner András Arnold vezérigazgató-helyettes ünnepélyes keretek között adták át a MEDICOR BabyLife márkajelű SMD LED-es kékfénylámpát dr. Szabó Miklós PhD Med Habil egyetemi docensnek, a Semmelweis Egyetem tanszéki csoportvezetőjének ma a MEDICOR Ipari Centrumban.

A MEDICOR Zrt. az újszülött, koraszülöttekkel kapcsolatosan a jövőben is folytatni kívánja a felelős társadalmi szerepvállalását és a legmodernebb technológiákat alkalmazza az újszülött-gyógyászati műszereinek kifejlesztésében, mindezt az újszülöttek, koraszülöttek halálozásának csökkentése és életminőségük javítása érdekében.

A MEDICOR Zrt.

A MEDICOR Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. A Társaság tulajdonosa a MEDICOR szó és ábrás védjegynek, amelyek 18-szoros MagyarBrands, és Superbrands díjasok. A MEDICOR Zrt. alapító tagja a MediKlaszter Akkreditált Innovációs Klaszternek, tagja a Magyar Innovációs Szövetségnek. A MEDICOR Zrt. 2018-ban létrehozta – a MEDICOR történelem elindulásának, és a magyar orvostechnika ipar születésének 100. évfordulóján, az iparág jelenéért és jövőjéért érzett elkötelezettségből kiindulva -, a Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítványt.

A MEDICOR több mint 60 éve értékesít újszülött intenzív inkubátorokat, újszülött reanimációs (újraélesztő) műtőasztalokat (nyitott inkubátorokat), és más újszülött-gyógyászati műszereket. MEDICOR Zrt. az újszülött-gyógyászati eszközök fejlesztésének, gyártásának területén nemzetközi szerepet tölt be. Beszállítója az ENSZ Unicef és WHO szervezeteinek, termékei ott vannak minden földrészen, közel száz országban.

A MEDICOR Zrt. most egy nagy szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, intelligens, digitális, exportképes kékfénylámpát fejlesztett ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírt Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatása pályázat keretén belül.

A Semmelweis Egyetem

Semmelweis Egyetem az ország legnagyobb egészségügyi intézménye. Az egyetemi klinikák a gyakorlati oktatás helyszínei, de emellett a legmagasabb progresszivitási szintnek megfelelően végzik tevékenységüket. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb szakmai területen országos ellátási kötelezettséggel rendelkeznek, így a legsúlyosabb állapotú, komplex kezelést igénylő betegek gyógyításában vezető szerepet játszanak.

A MEDICOR Zrt. fejlesztése eredményeként olyan LED sugárzó kékfényterápiás lámpacsalád került kifejlesztésre, amellyel lerövidíthető a terápiás idő, csak 1-2 napos fénykezelésre lesz szükség, szemben a korábbi 3-4 nappal, miközben kezelés hatásfoka jobb lesz, és a mellékhatás minimalizálható. A lámpába integrálásra került az újszülött testhőmérséklet mérés, a véroxigénszint és pulzusmérés is. Innováció és Tradíció: MEDICOR – Az egészséges kapcsolat.

Szóljon hozzá!