ZETApress

hírportál

Teszteket követel az MSZP

Orbán Viktor a minap elmondta, hogy a járvány elleni intézkedések megszegőit súlyosabb (50 ezer helyett 150 ezer forintos) bírságokkal sújtják, s ez a pénz az államkasszába folyik. Az MSZP szerint a Fidesz egy percig sem ülhet a büntetésből származó bevételeken, ezt az összeget azoknak a dolgozóknak a tesztelésére kell költeni, akik Magyarország működését biztosítják!

Ápolónők, pedagógusok, szociális dolgozók, óvónők, vasutasok, orvosok, tűzoltók, az állami és önkormányzati hivatalok munkatársai, vagyis a közszféra összes dolgozója számára garantálni kell a tesztelés nyújtotta védelmet, hiszen a hatékony védekezés alapfeltétele, hogy tudjuk: ki fertőzött és ki nem! Ráadásul a közszférában dolgozók fokozott veszélynek vannak kitéve, hiszen munkájukból fakadóan sok emberrel kell, hogy kapcsolatba lépjenek.

Miközben egyes környező országokban a teljes lakosságot tesztelik, hazánkban még mindig tétlenül nézi a kormány a járvány terjedését. Még mindig lehet olyan rendezvényeket, sporteseményeket tartani, ahol a biztonságos elkülönítés nem megoldható. Nem csoda, hogy naponta kapjuk az aggasztó híreket a fertőzöttek és az elhunytak számának növekedéséről. Felszólítjuk a kormányt, haladéktalanul kezdje meg az érdemi munkát, növeljék a tesztelések számát, és a védekezési szabályok megszegése után beszedett bírságok összegét fordítsák a közszférában dolgozók tesztelésére! – fejeződik be a szocialista követelés.

Nem az első eset már, hogy az MSZP tesztelni akarja az embereket. Nem tudom, miért jó nekik, ha mások orrában turkálnak. Remélem, nem szadizmusból! Én korántsem vágyom rá, s nyugdíjasként nincs is rá szükségem. Azzal sem leszünk beljebb, ha kiderül, hogy nemcsak 79 ezer, hanem szerintük ennek tízszerese: 790 ezer fertőzött él Magyarországon, hiszen ezek az emberek amúgy is panasz- és tünetmentesek, akkor meg minek velük foglalkozni? A másik gond a pozitív eredménnyel, hogy őket utána csak két negatív teszttel lehet gyógyulttá nyilvánítani, hatósági házi karanténjukat feloldani, ami újabb legalább két orrtúrást okoz.

A bírságok emelése csak pénzbehajtásra jó! – vallja az ellenzék, hisz neki az a dolga, hogy ellenkezzen. Most viszont játsszunk el a gondolattal: Tételezzük fel, hogy a pénzbírság helyett a rendelkezések megszegőit a közterületekről, járművekről, boltokból, színházakból, mozikból, éttermekből, focimeccsekről haza sem engedik, hanem az erre a célra kialakított jól őrzött járványkórházba – talán épp az újonnan épült kiskunhalasiba – viszik, ahol aztán 30 napig benntartják, naponta tesztelgetik, s ha már meggyógyultak, még plazmát is vesznek tőlük a többi beteg kezelésére. Ha ezt meglépné a kormány, az ellenzék biztosan Brüsszelig rohanna az emberi jogok lábbal tiprása címén! Akkor meg minek megint ez a hatásvadász okoskodás a tömeges tesztelésért?

Szóljon hozzá!