ZETApress

hírportál

Holnaptól máshol kezelnek

Változás a koronavírus ellátás rendjében Pécsett. A szájmaszk viselése továbbra is kötelező a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ teljes területén – tudatta Kottász Gergely, a PTE Rektori Kabinet Média Iroda sajtóreferense.

Holnap reggel 07 órától változik a koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának rendje Pécsett. A betegbiztonsági szempontokat figyelembe véve ismét megnyílik a PTE Klinikai Központ Rákóczi úti (a volt Megyei kórházi) telephelyén a Koronavírus Ellátó Központ Sürgősségi (SBO) részlege, amely a lakosság számára a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utca felől közelíthető meg.

A járványügyi helyzet miatt kérünk mindenkit, akinek koronavírus fertőzésre gyanús tünetei vannak (a felsorolt tünetek közül akár egyet is észlel magán: lázas, köhög, nehézlégzése van vagy hirtelen kezdetű szaglásvesztése, ízérzés hiánya/zavara van), telefonon keresse fel háziorvosát!

A háziorvosa telefonon kikérdezi, és a megadott válaszok alapján megítéli, hogy koronavírus fertőzésre gyanús esetnek minősül-e. Amennyiben háziorvosa úgy ítéli meg, hogy indokolt a további kivizsgálása, akkor kérjük, a Koronavírus Ellátó Központ Szendrey utcai Sürgősségi Osztályát keresse fel a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály (a régi 400 ágyas) helyett! Kérjük, a sürgősségi osztályra jutáshoz ne a tömegközlekedést vegye igénybe!

Szóljon hozzá!