ZETApress

hírportál

Díjazták az Egis-vezért

Magas állami kitüntetést kapott az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója: dr. Hodász István Magyar Gazdaságért Díjban részesült – tudatta Nagy Ákos, VMkomm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

Varga Mihály pénzügyminiszter a nemzeti ünnep alkalmából Magyar Gazdaságért Díj elismerésben részesítette dr. Hodász Istvánt, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatóját. A Magyar Gazdaságért Díj a pénzügyminiszter által adható legmagasabb tárcakitüntetés, a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréséért adományozható.

Dr. Hodász István 2009-től irányítja vezérigazgatóként a hazai gazdaság egyik húzóágazataként számon tartott gyógyszeriparban meghatározó szerepű nagyvállalatot. Kinevezése óta az Egis valamennyi telephelye új kutatóbázissal bővült, a termelő beruházásoknak köszönhetően megújult a hatóanyaggyártása, új késztermékgyártó üzem került átadásra, emellett további, a gyógyszergyártást bővítő beruházások vannak folyamatban.

Büszke vagyok erre a díjra, mely jelentős részben a 18 országban dolgozó mintegy 4400 kollégánk teljesítményének, munkánk nemzetgazdasági jelentőségének elismerése. Csak Magyarországon kutatunk, állítunk elő gyógyszer-hatóanyagokat és késztermékeket, melyek sikeres export tevékenységünknek köszönhetően a világ 65 országában érhetők el. Az elmúlt évtizedek során bizonyítottuk, hogy az Egis nehéz gazdasági körülmények között is támasza és húzóereje tud maradni a magyar nemzetgazdaságnak – mondta Hodász doktor.

Egis Gyógyszergyár Zrt.

Magyarország, Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalataként tevékenységünk a gyógyszeripar összes értékteremtő folyamatát átfogja a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermék-gyártáson át az értékesítésig. Az Egis a Servier Csoport (franciaországi székhelyű, nonprofit alapítvány által irányított nemzetközi gyógyszeripari vállalat) tagja. A hatóanyag-, tabletta- és injekciógyártástól a galenikus készítményekig terjedő termékskálánk készítményei összesen 65 országban érhetők el saját leányvállalatokon és képviseleteken, valamint partnereinken keresztül.

Szóljon hozzá!