ZETApress

hírportál

Patikusok az Aria Hotelben

Az Év Gyógyszerésze és a Kedvenc Patikám kampányok egyaránt 10. alkalommal kerültek megrendezésre, idén is az egészségügyi szolgáltatások javítását célul tűzve. A lakossági és a szakmai közönség is megszólításra került mindkét kampány során, így minden eddiginél intenzívebb érdeklődés övezte mind a gyógyszerészek, mind a gyógyszertárak versengését.

A Kedvenc Patikám pályázat a hagyományoknak megfelelően a lakosság véleménynyilvánítása alapján került kiválasztásra. Az Év Gyógyszerésze pályázaton a szakma és a közönség is leadja a jelöléseit, mindkét listáról az 1-10. helyezett kap felkérést a pályamunka elkészítésére, vagyis összesen 20 gyógyszerész. A pályázatok leadásának határideje augusztus 30-a volt.

A tegnapi sajtótájékoztatón dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke; dr. Samu Antal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnökségi tagja és moderátorként Torjai Gábor, a Nero Solution Kft. ügyvezető igazgatója vett részt. Mivel dr. Hodossy Lajos, a Roche Magyarország Kft. képviselője továbbképzést tartott, ezért nem tudott részt venni a díjátadón. A Hotel Áriába a járványveszély miatt a díjazottakon kívül csak 7 sajtómunkás nyert bebocsátást. Fotóink Lantai József felvételei. Végig maszkot kellett viselnünk, míg az otthon-maradottak interneten követhették az eseményeket.

Az I. díjas patika a gárdonyi Zafír, II. a szekszárdi Menta, III. a fővárosi Szent Katalin lett. Az Év Gyógyszerésze a hajmáskéri dr. Hertelendy Márta, II. megosztva dr. Papp Tamás Faddról és dr. Csaba Miklós Kőszegről, míg III. a tavalyi győztes dr. Juhász Klaudia a Péterffy Kórházból jött. A két Különdíjat a litéri Kovács Barbara és a császártöltési Bergerné dr. Jakab Emese kapta. A győztes pályamunkát beadó gyógyszerész és a legtöbb szavazatot kapott győztes patika Eskulits Tamás Derkovits-díjas szobrász egy-egy műalkotását is megkapta, mely méltóképpen jelzi az elért eredményt a patikalátogatók számára.

Szóljon hozzá!