ZETApress

hírportál

Egészségmegőrzés a Coca-Cola palackozónál

Gerinctorna, táplálkozási szaktanácsadás, rendszeres testmozgás, masszázs ? ezek az elemei a Coca-Cola Beverages (Magyarország) Kft. idén útjára indított dolgozói Egészségfejlesztő Programjának. A cég 1200 munkavállalójának nyújt folyamatos segítséget ahhoz, hogy tudatosan változtassanak életmódjukon, és több figyelmet fordítsanak egészségükre, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Két éve sikeresen működő, szabadidősport rendezvényeket támogató Testébresztő programja keretében a Coca-Cola Beverages (Magyarország) Kft. kidolgozta saját dolgozóinak szánt egészségmegőrző programját. A cég átfogó dolgozói állapotfelmérést követően indította el az év elején Egészségfejlesztő Programját, amelynek célja, hogy megtanítsa a munkatársakat arra, hogyan változtathatnak életmódjukon, és miként őrizhetik meg egészségüket.

A vállalat Testébresztő Egészséghetén mozgásszervi, szemészeti, immunrendszeri vizsgálatokat végeztek, valamint felmérték a dolgozók fittségi szintjét is. Az önkéntes vizsgálatokon csaknem ötszáz munkatárs vett részt, személyes adataik teljes védelme mellett. A felmérés kimutatta, hogy a dolgozók fele nem mozog rendszeresen, 46 százalékuk túlsúlyos és mintegy kétharmaduk mozgásszervi problémákkal küzd. Táplálkozásukra magas húsfogyasztás jellemző, a dohányzóknak pedig 72 százaléka szeretne leszokni káros szenvedélyéről.

Az idei egészségmegőrző program során a dolgozók ingyenesen vehetnek részt a vállalat által támogatott több szabadidő sportrendezvényen, ezen felül gerinc- és gyógytorna foglalkozásokra és masszázsra is járhatnak kedvezményes, önköltségi áron. A kiegyensúlyozott életmódról és táplálkozásról szóló előadások, dietetikai és pszichológiai tanácsadások, stresszkezelő tréning, valamint a dohányzásról való leszokásra ösztönző program is segít majd támogatni a helyes szokások és a kiegyensúlyozott életmód kialakítását.

A Coca-Cola munkahelyi Testébresztő programot azért indítottuk el, hogy dolgozóink biztonsággal és folyamatos segítséget kapva tehessék meg a számukra fontos lépéseket a tudatos, egészséges életmód felé. Célunk, hogy munkavállalóink megismerkedjenek a rendszeres testmozgás, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a munka és a magánélet harmóniájának lehetőségeivel és mindennapi gyakorlatukba is átültessék ezeket, ismertette a program lényegét Pogány Éda, a Coca-Cola Beverages (Magyarország) Kft. kommunikációs igazgatója.

A munkatársak tájékoztatását segíti a vállalat központjában ? Dunaharasztiban ? létrehozott ?Egészségkuckó?, ahol kiadványok és szóróanyagok állnak az érdeklődők rendelkezésére. A vállalati belső újság hasábjain, az Egészségmegőrző rovatban rendszeresen jelennek meg a programmal kapcsolatos cikkek. Az épületekben elhelyezett plakátok és a belső levelező rendszerben elküldött e-mailek is folyamatosan adnak információkat az aktuális programokról. Az Egészségfejlesztő Program hatékonyságát az állapotfelmérés megismétlésével és az eredmények összehasonlításával mérik majd a program indulása után egy évvel.

Egészségfejlesztő programok idén

Ingyenes részvétel a Coca-Cola Magyarország Testébresztő programjainak szabadidősport tevékenységein, áprilistól irodai masszázs Dunaharasztiban minden nap munkaidőn kívül délután 2-től fél 6-ig, vidéken hetente egy délután 4-től 6 óráig. Nyáron Életmód hétvégék (dohányzás leszoktató program, ?Legyen súlyban? táplálkozási és ?Fitten fenn? sport program) ősszel Egészségfejlesztő előadások tanácsadással, elsősorban a reumatológia, szemészet, egészséges életmód témaköréből, télen pedig összehasonlító állapotfelmérés.

A Coca-Cola Beverages (Magyarország) Kft. az athéni központú, 28 országot átfogó Coca-Cola Hellenic Bottling Company hazai vállalata. A dunaharaszti székhelyű, két palackozó üzemet és tíz regionális elosztó-központot működtető cég 1200 dolgozót foglalkoztat. Az üdítők előállításához használt nyersanyagok és alapanyagok mintegy kétharmadát belföldi szállítók biztosítják. A Coca-Cola mostanáig százmilliárd forintot meghaladó összeget fordított magyarországi gyártókapacitásának kialakítására és fejlesztésére.

A cég az alkoholmentes italok között széles választékot nyújt, kínálatában szénsavas üdítőitalok (Coca-Cola, Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, Lift, Kinley), természetes ásványvizek (NaturAqua), juice-ok, nektárok és gyümölcsitalok (Cappy, Cappy Ice Fruit), sportitalok (Powerade), valamint jeges tea (Nestea) egyaránt megtalálhatók. A vállalat üzemelteti a Yoppi forróitalok (kávé, cappuccino) kiszolgálására alkalmas automatákat is.

Szóljon hozzá!