ZETApress

hírportál

Negyedszer is bringázzunk!

A Magyar Rákellenes Liga szeptember 15-én kedden a Limfóma Világnap alkalmából biciklis felvonulást szervez – tudatta Nagy Ákos, VMkomm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

Szeptember 15-e a Limfóma Világnapja, célja felhívni a figyelmet a lymphoma betegség tüneteire és a korai felismerés fontosságára. A lymphoma nehezen felfedezhető, rejtőzködő betegség, számos altípusa létezik, melyek nagy többsége eredményesen kezelhető, bizonyos fajtái pedig teljesen gyógyíthatóak.

A Világnapra a Magyar Rákellenes Liga újra biciklis felvonulással hívja fel a figyelmet! A tavalyi 3. felvonulásról idekattintva olvashatunk. Ez alkalommal a budapesti esemény mellett a Liga másik alapszervezete is felvonulást szervez, amelyre szintén szeretettel várják az érdeklődőket ma 14 órakor Gödöllőn a VÜSZ Nonprofit Kft. Dózsa György út 12. előtti bejáratához.

Mivel a limfóma színe a zöld, a résztvevők zöld színű öltözékkel vagy kiegészítőkkel fejezhetik ki szolidaritásukat. A felvonuláson saját biciklivel, a fővárosi eseményen pedig a BKK támogatásával biztosított zöld MOL Bubi kerékpárokkal is részt lehet majd venni. A fővárosi esemény házigazdája Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke. Kezdete: szeptember 15-e 09:30 a Groupama Aréna Albert Flórián út 5-7. előtti bejáratánál.

A felvonulás tervezett útvonala: Groupama Aréna – Albert Flórián út – Vágóhíd utca – Üllői út – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Attila út – Krisztina körút – Magyar Jakobinusok tere – Kék Golyó utca – Országos Onkológiai Intézet főbejárat. A helyszínen az aktuális járványügyi előírás betartása mellett maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak a szervezők.

Szóljon hozzá!