ZETApress

hírportál

Tehetségfejlesztő adjunktus

A nemzet tehetségeiért-díjban részesült a PTE adjunktusa. Dr. Raposa L. Bence, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának adjunktusa Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért-díjat vehetett át a napokban Kiváló Tehetségfejlesztő kategóriában – tudatta Kottász Gergely, a Rektori Kabinet Média Iroda sajtóreferense.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar első Bonis Bona-díjban részesülő adjunktusát hallgatói terjesztették fel a díjra többéves tehetségfejlesztői és tehetséggondozói munkája alapján. A díjat Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára adta át.

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért-díjra olyan, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar, vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

A Kiváló tehetségfejlesztő kategóriába azok a szakemberek javasolhatók, akik legalább 5 tanévre, nevelési évre visszamenőleg folyamatos kiemelkedő tehetséggondozó munkát végeztek, amely különösen a módszertani kiválóságban nyilvánult meg: a pedagógiai módszerek személyközpontú, kreatív alkalmazásában vagy új módszertani elemek kifejlesztésében, valamint munkájukat értékteremtő pedagógiai attitűd jellemzi.

Ez a díj egy kiváló visszajelzés számomra, hogy jó úton haladunk a tehetséggondozás területén – mondta Raposa L. Bence. – Az elismerés további megerősítést jelent abban, hogy érdemes időt, energiát fektetni a fiatal felnövekvő generáció fejlesztésébe. Igazán büszke vagyok téma-vezetettjeim és mentoráltjaim kiemelkedő teljesítményére, hiszen maga a díj is ezt a sikert fémjelzi – hangsúlyozta az adjunktus.

Szóljon hozzá!