ZETApress

hírportál

Fogászok a Balatonnál

Az idei OTP Bank Fogászati Roadshow keretében Balatonfenyvesre látogat el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ingyenes fogorvosi szűrést végző mozgó fogászati rendelője: az Alsó Táborba augusztus 24-én hétfőn 11-től 17 óráig, majd másnap 09-től 16 óráig – tudatta Pethő Zsófia sajtóreferens.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében évek óta járja az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is tervezik, hogy több vidéki városban és a fővárosban ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást biztosítanak gyermekek részére. A programot az OTP Bank mellett idén is támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország. A cég a gyerekeknek fogkefét és fogkrémeket ajándékoz, segítve ezzel a helyes fogápolási szokások kialakítását. A roadshow idei első helyszíne augusztus 24-25-én hétfőn-kedden Balatonfenyvesen lesz. Fotóink Gordon Eszter felvételei.

2019-ben az NGYSZ önkéntes fogorvosai 4225 magyarországi iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták meg, aminek során sajnos rossz tapasztalatokat szereztek. A szűrésen megjelent gyerekek több mint felének volt szuvas foga, egyes településeken kiugró volt a számuk. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb, szegényebb településeken élő gyermekek fogai jóval elhanyagoltabbak, mint a nagyobb városokban lakóké.

Ezért is tartja fontosnak az NGYSZ és a programot támogató OTP Bank, hogy minden évben egyre több gyerek részesüljön fogászati szűrésben, szaktanácsadásban és felvilágosításban. Idén is csatlakozott a programhoz a Colgate-Palmolive Magyarország, mely a megvizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémet ajándékoz. Sok településen nagyon fontos az ilyen jellegű ajándék. A fogorvosok előző évi tapasztalatai szerint előfordul, hogy a gyermekeknek nincs saját fogkeféjük, illetve, még ha van is, akkor sem tudnak gondoskodni a rendszeres, három havonkénti cseréről.

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában immár 1994 óta kiemelkedően nagy hangsúlyt kap a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységének támogatása, melynek egyik része a két szervezet közös projektje, a minden évben megszervezett OTP Bank Fogászati Roadshow szájhigiénés, szűrő- és oktatóprogram. A mozgó fogászati rendelő támogatása mellett a bank műtétek, gyógykezelések és fejlesztések finanszírozásával is segíti a Szolgálat munkáját.

Szóljon hozzá!