ZETApress

hírportál

Maszkban a vonatokon!

A vasúttársaság arra kéri a vonaton közlekedőket, hogy továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket. A maszkhasználati kötelezettségre az állomási és a fedélzeti hangos, valamint szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján pedig figyelmeztető táblák hívják fel az utasok figyelmét.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj- és az orr eltakarása. Amennyiben az utason nincs maszk, a jegyvizsgáló megkéri, hogy takarja el a száját és az orrát. A vonattal utazók általában együttműködők, van náluk maszk, és kérésre fel is veszik.

A nyári, meleg időszakban romlott a maszkhordási fegyelem, ezért a vasúttársaság szúrópróbaszerű ellenőrzéseket hajt végre. Az elmúlt három hét alatt a Készenléti Rendőrséggel, a Polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen több mint kétezer vonaton tartottak ellenőrzést, és figyelmeztették a maszk nélkül utazókat.

Az érintett munkavállalói – járművezetők és jegyvizsgálók – számára a vasúttársaság folyamatosan biztosítja a szükséges védőfelszerelést, és kötelezi őket a maszk viselésre, hogy se magukat, se az utasokat ne tegyék ki fertőzésveszélynek. A védekezés fontos, hordj Te is maszkot! – kéri a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Szóljon hozzá!