ZETApress

hírportál

Polarizált fénnyel az influenza ellen

A téli időszak az emberi szervezet számára rendkívül megterhelő. Kevesebb természetes vitaminhoz jutunk és a hűvös idő miatt a megbetegedés kockázta is nagyobb. Ezért ilyenkor még inkább oda kell figyelnünk egészségünk megőrzésére.

Madarasi Anna doktornő szerint a polarizáltfény-terápia jó megoldás lehet az egészségügyi problémák megelőzésére, mivel az képes az immunrendszer hatékonyságát növelni, ezáltal segít megelőzni a vírusos és bakteriális megbetegedéseket és gyorsítja a betegségekből való felépülést még influenzás időszakokban is ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A Sensolite polarizáltfény-terápiát több évtizedes kutatás eredményeként Fenyő Márta, biofizikus találta fel. A teljes testet kezelő orvostechnikai találmány biológiai serkentő hatása révén pozitívan befolyásolja az immunrendszer működését, mely védelmet nyújt különböző kórokozók ? vírusok, baktériumok, gombák és paraziták ? ellen oly módon, hogy a vér- és nyirokkeringésen keresztül eljuttatja az immunvédekezésért felelős sejteket a szervezet minden részéhez.

Madarasi Anna gyermekgyógyász, pulmonológus szakorvos szerint az immunrendszer veleszületett hiánybetegségei ritkák és azok feltétlenül orvosi gondozást, kezelést igényelnek. Védekező képességünket azonban életmódunk is befolyásolja: a dohányzás, a túl sok alkoholfogyasztás, a helytelen táplálkozás, a levegőszennyezés, a stressz egyaránt rontják az immunrendszer működését. Ezek ismeretében a betegségek elkerülése érdekében a legfontosabb teendőnk a tudatos egészségmegtartó életmód.

Vannak azonban olyan életkörülmények, melyeket nem tudunk befolyásolni, és ilyenkor szükség van az immunrendszer megerősítésére. Kárpáti Pál belgyógyász szakorvos az influenzajárvány kapcsán elmondta, hogy a nagy járványok az antigén változásokból következnek. Az A vírus, valamint a B vírus kevésbé változékony, kevesebb szövődményt okoz. Az influenza tünetei elősorban a hirtelen kialakuló magas láz, végtag fájdalom, levertség, de előfordulnak szövődmények is mint például a vérzéses pneumonia, vagyis keringési és légzési elégtelenség, és az ún. toxicus shock-syndroma.

A polarizáltfény-terápia hatásosan alkalmazható járvány esetén, mivel tudományos adatok szerint javíthatja a szervezet védekezőképességét (mind a celluláris, mind a humorális védekezés javításáról vannak kísérleti adatok) és csökkenti a szövődmények kialakulásának valószínűségét. A terápia influenza esetében azonban kizárólag megelőzésre használható, mivel a már kialakult betegséggel járó magas láz esetén nem ajánlott a készülékbe feküdni. Madarasi doktornő tapasztalatai szerint az influenza megelőzésen kívül számos más esetben is alkalmazható a polarizáltfény-terápia.

A preventív célú Sensolite terápia hatásos például olyan gyermekeknél is, akik ősztől tavaszig szinte folyamatosan légúti hurutos betegségben szenvednek, emiatt nem mehetnek közösségbe. A volt Budai Gyermekkórházban nyár óta közel 25 ilyen gyermek részesült polarizáltfény-terápiában, és eddig egyiküknél sem alakult ki kezelést igénylő légúti betegség. A Sensolite polarizáltfény-terápia amellett hogy javítja a szervezet védekezőképességét, növeli a vörösvérsejtek oxigénmegkötő- és megtartó képességét is.

Ily módon serkenti a szervezet minden sejtjének, szervének vér- illetve oxigénellátását is, azaz fokozza a szervezet stressztűrő- és ellenállóképességét, ezen felül fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet is. Gyorsítja a betegségek gyógyulási időtartamát, mindemellet jótékony hatással van az emberek lelkiállapotára is, mivel a szervezet fényhez jutásával közérzetjavító, energizáló hatás érvényesül.

Szóljon hozzá!