ZETApress

hírportál

Mégis kellett változás?

A jót megtartjuk, a rosszat elvetjük a járványveszély után! – mondta sok-sok előadó az online konferenciákon. Mind arra céloztak, hogy felesleges a résztvevőknek átutazni az országot egy-egy továbbképzés kapcsán, ha mindezt az interneten is meghallgathatják. Minek a személyes megjelenés akkor, ha telefonon vagy interneten is intézkedhetünk!

A házi- és szakorvosi rendeléseken se kellett megjelenniük a panaszmentes krónikus betegeknek. Elég volt rendelési időben odatelefonálni, az orvos felküldte a felhőbe az újabb 3 havi receptet, s a TAJ-szám bemondása és a személyazonosság igazolása után kiadta a gyógyszert a patikus. Április végén magam is így intéztem az évek óta szedett gyógyszeremet.

Nem múlt még el a járványveszély, ezért nem szabad változtatni az intézkedéseken! – mondta Orbán Viktor ma a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. Kár, hogy az illetékesek nem ismerik a miniszterelnöki intelmeket! Tegnap reggel szerettem volna telefonon az újabb negyedéves adagomat felíratni, mégse tehettem. – Megváltozott a szabály – mondta a nővér nagy megdöbbenésere – és a krónikus betegeknek is személyesen kell megjelenniük, nehogy kimaradjanak az ellátásból. Ma már nincs szabad időpontunk, legközelebb hétfőn reggel jöhet! – mondta, amit kénytelen voltam elfogadni.

Gyógyszerem holnap elfogy, így egy napig nem szedhetem, mégsem ez a legrosszabb: hétfőn el kell mennem a rendelőintézetbe, a bejáratnál kivárni a soromat. Megmérik a lázam, újabb sor a betegfelvételen, majd üldögélek a többi beteg között a folyosón csak azért, hogy a szakorvos fél perc alatt kezembe nyomja a kinyomtatott receptemet. S mindezt az én érdekemben teszik! Hogy is van a közmondásban? A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve! – Visszasírnak még maguk engem! – mondta Virág elvtárs A tanú című film végén. Lehet, hogy mi is így teszünk majd a vírussal?

Szóljon hozzá!