ZETApress

hírportál

Szűnőben a járvány

Mára csak két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4081 főre nőtt a hazánkban beazonosítottak száma. Az elmúlt 24 órában nem hunyt el senki, 2581-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 932 fő, melyek 39%-a (362), az elhunytak 60%-a (342) és a gyógyultak 48%-a (1231) budapesti. 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházakban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a vírusportálon.

Tegnapra is csak egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4079 főre nőtt a hazánkban beazonosítottak száma. Elhunyt egy 74 éves krónikus nőbeteg, vele 568 főre emelkedett az áldozatok száma, 2564-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 947 fő, melyek 39%-a (371), az elhunytak 60%-a (342) és a gyógyultak 48%-a (1221) budapesti. 199 koronavírusos beteget ápolnak kórházakban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés Magyarországon, sikeresebb, mint Nyugat-Európa sok államában – értékelt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnap délelőtti immár hagyományos Kormányinfón, miután 98 nap után véget ért a veszélyhelyzet. Mostantól eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai viszont maradnak. Úgy látják, a maszkhasználat elegendő védelmet biztosít az időseknek, ezért döntöttek így. Az ingyenes parkolást július 1-ig biztosítja a kormány valamennyi településen. Ötszáz fő feletti zenés, táncos rendezvény továbbra sem tartható.

A focimeccsek szabadon látogathatók

Az országgyűlés döntéseivel összhangban tegnap délután az MLSZ elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott. Ez azt is jelenti, hogy ismét korlátozás nélkül látogathatók a futballmeccsek. A sportolók, stábtagok egészségének védelme ugyanakkor továbbra is kiemelten fontos feladat marad. A játékosok, stábtagok tesztelési folyamata, illetve az ezekkel kapcsolatos döntések meghozatala a klubok saját hatáskörébe kerül.

A Ferencvárosra egymillió, a Bp. Honvédra félmillió forintos pénzbüntetést szabott ki az MLSZ Fegyelmi bizottsága. Tegnap esti hírük szerint a kedd esti Bp. Honvéd – Ferencváros 0:2 (0:0) bajnokavató mérkőzés miatt a kispestieket a találkozó rendezésével kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, valamint szurkolói részéről történt rendzavarások miatt büntették meg, míg a Fradit a sportzónára vonatkozó MLSZ elnökségi határozatban előírt szabályok súlyos megsértéséért marasztalták el – olvasható honlapjukon.

1 hozzászólás

  1. Mára csak öt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4086 főre nőtt a hazánkban beazonosítottak száma. Elhunyt egy-egy 72 és 87 éves krónikus férfibeteg, velük 570-re emelkedett az áldozatok száma, 2585-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 931 fő, melyek 39%-a (364), az elhunytak 60%-a (343) és a gyógyultak 48%-a (1232) budapesti. 186 koronavírusos beteget ápolnak kórházakban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.