ZETApress

hírportál

Véget ér a vészhelyzet

Mára is csak egy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4078 főre nőtt a hazánkban beazonosítottak száma. Elhunyt egy-egy 76 és 93 éves krónikus nőbeteg, velük 567 főre emelkedett az áldozatok száma, 2547-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 964 fő, melyek 39%-a (376), az elhunytak 60%-a (342) és a gyógyultak 48%-a (1214) budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházakban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen – olvastuk a vírusportálon.

A kormány üdvözli az Országgyűlés döntését, amellyel felkérte a Kormányt a rendkívüli jogrend megszüntetésére. A kabinet azt kéri, mielőbb hirdessék ki a törvényt, hogy a kormány is hamar dönthessen, és így szerda éjfélkor véget érhessen a rendkívüli jogrend – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap délutáni sajtótájékoztatóján, az Országházban. A járvány még itt van, könnyen vissza is térhet. A Kormány még nem hozott végleges döntést az augusztus 20-i rendezvényekről, ha lehetséges azok megtartása, jó alkalmat jelenthetnek a turizmus újraindítására, a gazdasági élet újraindításához járulnának hozzá.

Később döntenek arról, hogy a szakemberek véleménye alapján kockázatmentesen megrendezhetők-e, egyelőre csak tervek vannak – közölte. Szólt arról is, hogy a Kormány továbbra is tájékoztatja a járványügyi helyzetről a Parlamentet. A járványügyi készültség nem hasonlítható a korábbi veszélyhelyzethez, döntően szakmai intézkedésekről van szó – mutatott rá hozzátéve: a Kormány még nem döntött a vásárlási szabályok módosításáról.

Az online sajtótájékoztatók befejeződtek. A védekezés 133. napján az Operatív Törzs mai online tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos, valamint a Lakatos Tibor rendőr ezredes, Kiss Róbert és Gál Kristóf rendőr alezredesek elköszöntek a nézőktől, mert napi sajtótájékoztatóik abbamaradnak. Holnaptól a Kormányinfó is a szokásos rendben, újságírók előtt fog zajlani.

Szóljon hozzá!