ZETApress

hírportál

Új funkció a WIWE-nál

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG: mostantól szívritmus-variablilitás mérés (HRV) készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-én szerdától egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható.

A HRV mérés igen elterjedt a nyugat-európai és amerikai kardiológusi körökben, az a szívritmus természetes változékonyságát mutatja. A WIWE által készített HRV mérés megbízható visszajelzést ad a felhasználó általános egészségi állapotáról és fittségi indexéről, továbbá a keringési rendszer és az idegrendszer pillanatnyi állapotát is értékeli – tudatta Majnár Lilla divízió-igazgató.

Szívritmus-zavarok esetén rendellenes működés következményeképpen változik a szívritmus, illetve a szívfrekvencia, ilyen zavar például a stroke kockázatát jelentősen növelő pitvar-fibrilláció is, melyet szintén jelez a WIWE. Léteznek azonban olyan természetes eredetű szívritmus-ingadozások, amelyek a rosszindulatú szívritmus-zavarokkal ellentétben éppen az egészség mércéjeként értelmezhetők. Ezekről a természetes ingadozásokról szolgáltat hasznos információt a HRV mérés.

A WlWE-nak számos előnye van, a piacon fellelhető egyéb, HRV-t mérő eszközökkel szemben:

Lehetőséget ad következetes, ugyanabban az időpontban történő mérésekre, és minden egyes mérést követően automatikus kiértékelést is készít. 1-től 5-ig terjedő skálán és szöveges üzenetben is értékeli a HRV-t, figyelembe véve a felhasználó életkorát.

Automatikusan meghatározza az SDNN, RMSSD és pNN50 paramétereket is, így az más készülékekkel szemben szélesebb spektrumot biztosít a HRV értelmezéséhez.

A HRV mérést biztosító frissítés valamennyi applikációs webáruházban elérhetővé vált, június 17-e és július 17-e között pedig a WIWE mobil EKG 20% kedvezménnyel lesz megvásárolható a hivatalos webáruházban, valamint a legtöbb forgalmazónál.

A WIWE bárhol, bármikor klinikai szintű EKG-t mér a felhasználó számára orvosi segítség nélkül, mindössze egy perc alatt. A mérés eredményeit a készülék okos-telefonra továbbítja, ahol a kiértékeléssel együtt tárolódnak. Az eredmények bármikor egyszerűen továbbíthatók a kezelőorvosunk vagy éppen a családtagjaink számára. A WIWE a HRV mellett képes kimutatni a szívritmus-zavar, a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázatát, alkalmas a véroxigén és a pulzus mérésére, továbbá a bradycardia, a tachycardia, az extrasistole és a kamrai vezetési zavarok kimutatására.

Szóljon hozzá!