ZETApress

hírportál

Kelengyecsomagokat osztottak

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft, mint a Családbarát ország kiemelt európai uniós projekt megvalósítója, egy pilot program keretében 2019. november 18-a és 2020. június 10-e között 1500 darab Kelengyecsomagot juttatott el Magyarország három hátrányos helyzetű járásába – tudatta Jánosi Katalin sajtó- és médiakapcsolati munkatárs. Fotóink Förster Tamás felvételei.

A program keretében az Észak-magyarországi Régióban: Salgótarján, Ózd és Bátonyterenye járásokban született egy év alatti gyermekek családjai a kisbaba érkezését követő időszakban, nélkülözhetetlen tárgyakat – műanyag babakádba csomagolva rugdalózót, törülközőt, ágyneműt, itatópoharat, nadrágpelenkát, kis sapkát – és a gyermeki fejlődést, annak esetleges problémáit közérthetően bemutató kiadványt vehettek át.

Egy kisbaba születésekor az öröm mellett kiadás is jelentkezik. Ezen is szeretne enyhíteni a kormány – fogalmazott Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a salgótarjáni ünnepségen, amely egyben a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) Kelengyecsomag projektjének záróprogramja volt.

Novák Katalin azt is hangsúlyozta: a kormány együtt dolgozik a családbarát szemlélet kialakításán a CSBO-val, melynek ügyvezetője: Grundtner Marcell (képünkön jobbra) is részt vett az eseményen. A csomag osztására eleinte az erre kijelölt osztási pontokon, később (a pandémiás helyzetre való tekintettel) az ózdi és salgótarjáni kórházak szülészeti osztályain került sor. A visszajelzések szerint az érintettek nagyon örültek és kifejezetten hasznosnak ítélték a segítséget.

Szóljon hozzá!