ZETApress

hírportál

Mofetta Derecskén

A Bridge-Tours Utazási Iroda a mofetta gyógy-gázzá minősítésétől kezdve folyamatosan együttműködik a Mátraderecskei Önkormányzattal, annak érdekében, hogy ezt az egyedülállóan különleges gyógy-turisztikaiterméket piacra segítse ? tudtuk meg a minapi sajtótájékoztatón, a Fészek Klubban.

Hatékonyan közreműködött a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésében, és valamennyi marketing-eszközrendszert felhasználva népszerűsíti belföldön és külföldön ezt a gyógyászati terméket. A nemzetközi piacra vitel legfőbb akadálya, hogy a Mofetta környezetében a gazdasági válság begyűrűzése okán leállt a szállodakomplexum építése. A banki hitelezés hiányában, a belátható jövőben nem is fog elkészülni.

Ezért a Bridge-Tours, szerződést kötött a Mátraházán hamarosan megnyíló Residence Ózon négycsillagos szálloda tulajdonosával, hogy megfelelő kontingenst biztosítson a Bridge-Tours szerevezésében mofetta-kúrára érkező igényes vendégkörnek. A szállodai beruházás a 2010. év második felében befejeződik, megnyitását nyár végére tervezik.

A Bridge-Tours shuttle busz biztosításával oldja meg a vendégek szállítását Mátraháza és Mátraderecske között. A szálloda hét és félhektáros ősfás területen létesül 80 szobával, plusz 5 apartmannal és 3 lakosztállyal. Szinte mindegyik káddal felszerelt, balkonos szoba. Önálló wellness részleggel rendelkezik, Kékesre néző kültéri exkluzív szauna, további szaunák és kabinok, pezsgőfürdő, beltéri és kültéri élménymedencék vízibárral, élményelemekkel. Fitness terem, masszázs és wellness kezelések, fodrász, kozmetika, pedikűr, manikűr és szolárium. Ingyenes internet szolgáltatás valamennyi szobában.

Szórakozási lehetőségek: Panoráma étterem, kávézó, borozó, drink- és snackbár, mini-golf, füves és műfüves labdapályák, salakos teniszpálya, akadálypálya, gyermekjátszó. A Bridge-Tours csillagtúrák szervezését tervezi Egerbe, Szilvásváradra, Gyöngyösre, Parádra.

A derecskei gyógy-központ

Mátraderecske Magyarország egyik legszebb hegyvidékén fekszik, a Mátra gyönyörű, kanyargós hegyi útjain át közelíthető meg. A sok rejtett értékkel és szépséggel bíró mátrai falvak közül azzal vált híressé és egyedülállóvá, hogy itt észlelték azt a természeti jelenséget, mivel a geológusok mofettának neveznek. A mofetta magas széndioxid-tartalmú, viszonylag alacsony hőfokú vulkáni kigőzölgés.

A népi misztikum a mofetta-jelenségnek csodatévő erőt tulajdonított. Ennek valós alapja van, hiszen már a római fürdőkultúra is ismerte azt a speciális fürdőzési módot, melynek során az emberek egy amfiteátrumszerűen kiképzett mélyedésben ülve, vagy állva ?fürdőznek? a feláramló gázban. Feljegyzések tanúskodnak arról, hogy ezt a gyógymódot Paracelsus is sikerrel alkalmazta a XVI. századtól, főleg égési sérüléseket és női betegségeket gyógyítva vele.

Az orvosi szakirodalom 1858-90 között több feljegyzést tart nyilván a széndioxidgáz értágító hatásáról és a nehezen gyógyuló sebek sikeres kezeléséről. A mofetta-jelenség magyarországi észlelése ismét ráirányította az orvosok figyelmét a szén-dioxidgáz gyógyító hatására. Az orvosi kutatócsoport által regisztrált gyógyászati eredmények alapján a mátraderecskei mofettát az Egészségügyi Minisztérium 1999-ben gyógy-gázzá minősítette.

Az azóta felépült mátraderecskei Mofetta Széndioxid Fürdő- és Rekreációs Központban a keringési és érrendszeri problémákkal küzdő betegek éppúgy megtalálják a gyógyuláshoz vezető utat, mint energiájuk megújulását és szervezetük újjászületését a rekreáció, a wellness és az egészséges életmód hívei ? tudták meg a MÚOSZ Életmód szakosztályának tagjai.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Derecskén jártunk | ZETApress

Szóljon hozzá!