ZETApress

hírportál

Segítettek egymásnak

A K&H okosan és felelősségteljesen döntött: ötvenmillió forinttal támogatja a koronavírus elleni megelőzés intézkedéseit – derült ki a délelőtti sajtótájékoztatón az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet A-B központ épülete előtt.

Nagy sikerrel zárult a K&H Bank alapítványainak azon programja, melynek keretében a lakossági és kkv ügyfelek minden online bankkártyás fizetése és átutalása után május 1-je és 31-e között 10 forintonként gyűjtöttek adományt a járványkórházak számára. Az Önkéntességért és Adományozásért Felelős Akciócsoport által létrehozott segítünkegymásnak.hu közreműködésével összegyűlt összeg felét az budakeszi kórház kapja. Az intézmény a felajánlást az egyedülálló baktérium- és vírusölő Garbo Silver Knight padlóburkolóra fordítja, amely megoldást nyújt a kórházakban terjedő fertőzésekre – derült ki a június 10-i budai sajtótájékoztatón.

A K&H-nál vezető pénzügyi intézetként hisszük azt, hogy ügyfeleink okos döntéseinek elősegítésén túl felelősek vagyunk azért a társadalomért és környezetért, amelyben élünk. Az egészségügy támogatása számunkra 17 éve kiemelt szerepet játszik. Májusi adományozási kezdeményezésünkben egyszerre figyeltünk a betegség megelőzésre és annak gyógyításra. Célunk kettős volt. Egyrészt ösztönözni a vírus terjedését megakadályozó digitális banki szolgáltatások használatát a személyes banki ügyintézéssel szemben, másrészt pedig támogatni a betegeket kezelő kiemelt járványkórházak munkáját. Hiszen a koronavírus még nem tűnt el, és az egészségügyi intézmények munkája továbbra is felbecsülhetetlen ahhoz, hogy a járványt mihamarabb leküzdve mindannyian újra teljes életet élhessünk. A digitalizáció és innováció nyújtotta lehetőségeket ötvözve májusban egy hónapos kampányt hirdettünk a koronavírus elleni küzdelem segítése érdekében. A lakossági és kkv ügyfelek minden online bankkártyás fizetése és átutalása után 10 forintot adományoztunk a járványkórházak számára, amivel összesen 28 millió forint gyűlt össze. Alapítványaink további 22 millió forint értékű hozzájárulásával ezúttal összesen 50 millió forinttal támogathatjuk a járványkórházakat. Ennek az adománynak a felét, azaz 25 millió forint értékű eszközt adunk ma át az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek a fertőzések minél hatékonyabb jövőbeni kezeléséhez – tájékoztatott Rajna Gábor, a K&H lakossági értékesítési igazgatója.

Dr. Bogos Krisztina, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet igazgató-helyettese elmondta: minden adomány újabb és újabb lendületet ad munkájukhoz, s töretlen hitet abban, hogy összefogással a legnagyobb problémák is megoldhatók. A K&H adományának köszönhetően az egészségügyi intézmény 10 ezer négyzetméter speciális padlófelületet vásárol, ami hosszú évekre nyújthat biztonságot a munkatársaknak és a betegeknek egyaránt. Köszönet illeti a bank vezetését és természetesen az ügyfeleket is, hogy összefogásuknak köszönhetően itt állhatunk egy jövőbemutató beruházás megkezdése előtt – fogalmazott Bogos doktornő.

Sió Zoltán, az Önkéntességért és Adományozásért Felelős Akciócsoport projektvezetője hozzátette: amíg az elmúlt hónapokban az egészségügyi dolgozók a kórházakban álltak helyt, addig az akciócsoport valamennyi résztvevője a nap 24 órájában azon dolgozott, hogy a segítség mindig időben és pontosan érkezzen meg oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ez az időszak ragyogóan rávilágított arra, hogy a magyarok baj esetén egy emberként állnak azok mögé, akik a frontvonalban teljesítettek szolgálatot a koronavírus elleni küzdelemben vagy éppen összefognak azok megsegítésére, akik mindennapjai a vírus miatt bekövetkező változások miatt lett nehezebb. Sió Zoltán kiemelte: a munka természetesen tovább folyik, csupán a hangsúly helyeződik át a megelőzésre, melynek részfeladataiban az akciócsoport a jövőben is kezdeményező és koordináló szerepet lát majd el.

Szóljon hozzá!