ZETApress

hírportál

Kétezernél többen gyógyultak

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosítottak száma. Elhunyt újabb nyolc krónikus beteg, ezzel 517 főre emelkedett az áldozatok száma, 2024-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent, melyek 42%-a (548), az elhunytak 59%-a (307) és a gyógyultak 48%-a (974) budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházakban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen – olvastuk a vírusportálon.

Mától meccsre is mehetünk

A szabadtéri sportesemények május 29-től közönség előtt rendezhetők – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a tegnapi kormányinfón. Az NB I-ben a pünkösdi hétvégén ma Kaposváron, holnap Kisvárdán, Diósgyőrben és Pakson, vasárnap pedig a Hungária körúton (Bp. Honvéd) és Felcsúton rendezik a 26. forduló mérkőzéseit, s a vendéglátók már meg is kezdték a belépők online értékesítését. Az MLSZ állásfoglalása szerint mindenkinek névre- és helyreszóló jegyet kell adni, hogy az előírt másfél méteres távolság a nézők között biztosítható legyen! Minden meccset közvetít az M4 Sport, ezért kár volt a szurkolókat fertőzésveszélynek kitenni! Vagy ennyire hiányzik a kluboknak a bevétel?

Börtönkórház Dél-alföldön

A kórház-parancsnokok jelenléte fontos a járványügyi készültség idején, és ha már nem lesz indokolt ez a készültség, akkor a kórház-parancsnokok jelenléte sem lesz az. A kiskunhalasi konténerkórház börtönkórház lesz, de egészségügyi válsághelyzet estén bevethető lesz a járvány betegeinek kezelésére – mondta el a miniszter.

Trianonra emlékezzünk!

Gulyás Gergely kiemelte: a Trianon 100. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések június 3-7-e között szigorú szabályok mellett megtarthatók. Június 4-én az Országgyűlés emlékülést tart, melyen a köztársasági elnök mond beszédet. Más eseményeket is szerveznek, a miniszterelnök is beszédet mond majd, a trianoni emlékmű átadását viszont elhalasztják, erre augusztus 20-án kerülhet sor. Egyelőre nincs prognózis arról, hogy megrendezhető lesz-e az augusztus 20-i ünnepség, erről később hoznak döntést. A tűzijátékot is tervezik, de ha a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, azt sem tartják meg.

Szóljon hozzá!