ZETApress

hírportál

Kóka vezeti a liberálisokat

Minimális különbséggel ugyan, de Kóka János lett tegnap a szabaddemokraták sokadik elnöke. Csak a második fordulóban sikerült 380:367-re legyőznie Fodor Gábort, mert az első összecsapás 377:377 arányú döntetlen hozott. Ezt mindenki az egykori oktatási miniszter sikerének könyvelte el, de a 45 éves politikus mégsem tudta megszerezni a győzelmet tíz évvel fiatalabb ellenfelével szemben.

A tegnapi nap nem csak a Kuncze-éra végét jelentette, de az egyszámjegyű főútvonalak ingyenességének végét is. Mától ezeken is kell úthasználatot fizetni a kamionoknak, s az egyéb súlyos négykerekűeknek. Mivel Kóka továbbra is közlekedési miniszter marad ? mert szerinte jót tesz a kisebbik koalíciós pártnak, ha elnöke a legnagyobb tárcát vezeti ?, ebben nem is várható változás.

Töretlen marad az egészségügy reformja is, hiszen tegnapi kortes beszédében Kóka kiállt miniszter- és párttársa, Molnár Lajos mellett. Ennek ma már jelét is kellett volna látnunk, hiszen több vidéki kórház mellett három budapestit is be kellett volna zárni. Ennek a Bakáts téren semmi nyomát sem láttam. Az inkubátor továbbra is várta az eldobott csecsemőket a porta mellett, s a portás is csak annyit mondott, hogy egyelőre magánkórházként működnek majd tovább, s ez mindenkinek jobb lesz.

A Svábhegyi Gyermekkórház telefonközpontosa is megnyugtatott, hogy a jövő héten is vihetjük a betegeket. Nem tudta még megmondani, hogy meddig, de szerinte nincs ok az aggodalomra. A délelőtti lipótmezei élőlánc résztvevői sem tapasztalták, hogy az elmebetegeket kirakták volna az utcára, pedig elvileg mától ott is meg kellett volna szűntetni a gyógyítást.

Úgy látszik ezek a bezárásról szóló mendemondák elhamarkodottak voltak, mert egyelőre semmi sem változott. A miniszter csak a levegőbe beszélt. Lehet, hogy a következő kormányülésen ő is azt mondja majd, mint a kormányfő tette májusban Öszödön? Hazudtunk nappal, hazudtunk éjjel! ? zengtek akkor a veretes szavak. Ha a beharangozott kórházbezárások kapcsán megint ezt hallanánk, mindannyian fellélegezhetnénk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megint behódolt az MSZP

Szóljon hozzá!