ZETApress

hírportál

Alig több az új fertőzött

Újabb 35 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3213 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 idős krónikus beteg, ezzel 405 főre nőtt az áldozatok száma, 904-en pedig már meggyógyultak – olvasható a vírusportálon.

Az aktív fertőzöttek száma 1904 fő, 62%-a (1178) Központ régióbeli. Az elhunytak 79%-a (320) és a gyógyultak 54%-a (486) budapesti vagy Pest megyei. A Pesti úti idős-otthonban 42 főre nőtt az elhunytak száma és már 305 gondozottjuk fertőzött. Továbbra is Budapesten (1562) van a legtöbb fertőzött, ezt követi Pest (424), Fejér (317), Komárom-Esztergom (166), Zala (164) és Csongrád (106) megye. Továbbra is Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött hazánkban.

Karácsony Gergely nagy bajt sejt: itt valami nem stimmel – írta Facebook-oldalán. Bejegyzésében arról polemizál, hogy a koronavírus a kórházakból terjed, s a sok ezer kórházi ágyat azért kellett kiüríteni, hogy a vírus terjedését megakadályozzák. Jómagam már múlt vasárnap megírtam, hogy az ellenzék feleslegesen támadja a Kormányt a 30 ezer kiürített ágyért, mert ezzel 30 ezer beteget óvott meg a fertőzéstől! Örülök, hogy erre a főpolgármester is rájött! Lehet, hogy olvassa portálunkat?

Azt is panaszolták sokan, hogy a hazaküldött hozzátartozóikat nem tudják otthon gondozni, mert nem képzett egészségügyi dolgozók. Ez szépen hangzik, de számomra érthetetlen! Az újszülöttet is ellátja az édesanyja, a gyereket is gondozzák szülei, a kórházban is vele maradnak, ha megbetegszik, pedig nem mindnyájuk szakképzett gyermekápoló. Ha gyerekeinknél ez természetes, miért ne láthatnánk el otthon az idős, beteg szüleinket is, amikor a második gyerekkorukat élik?

Szóljon hozzá!