ZETApress

hírportál

Fertőződő fővárosiak

Ma reggelig újabb 19 budapesti és 11 vidéki honfitársunknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3065-re nőtt a hazánkban beazonosítottak száma.

Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, ezzel 363-ra nőtt az áldozatok száma, 79%-uk (285) Központi régióbeli. 709-en már meggyógyultak, 51%-uk (358) fővárosi vagy Pest megyei! Az aktív fertőzöttek száma 1993 fő, 63%-uk (1262) központi régióbeli. 982 koronavírusos beteget ápolnak kórházainkban, közülük 55-en lélegeztetőgépen vannak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a tegnap délelőtti online tájékoztatón elmondta: hétfő reggelig 30 idős-otthonban jelent meg a koronavírus, a Kamaraerdei úti idős-otthonban 33 gondozott és 9 dolgozó fertőződött meg. Az összes szociális ellátó intézményben addig 79 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt.

A főorvos asszony kiemelte, hogy fokozatosan indulnak újra az egészségügyi ellátások, így most még nem áll vissza a járvány előtti helyzet. Háziorvoshoz telefonon kell bejelentkezni, járóbeteg-szakrendelőbe is csak előzetes bejelentkezéssel lehet menni, és egy óra alatt maximum 4 beteget lehet ellátni. A korábbi bejelentkezések érvényüket vesztik, mindenki csak az új időpontra jöhet, a váróban egyszerre 3 beteg tartózkodhat és minden vizsgálat után fertőtlenítik a rendelőt. Fontos, hogy aki elkésik, azt nem fogadják, hanem új időpontot kell kérnie!

Szóljon hozzá!