ZETApress

hírportál

EGIS-adomány gyógyítóknak

Az EGIS 170 millió forint összértékű adománnyal támogatja az egészségügyi dolgozókat a fertőzés elkerülése érdekében. Az EGIS Gyógyszergyár Zrt. egyike a létfontosságú magyar vállalatoknak, tevékenysége az ország folyamatos működése szempontjából elengedhetetlenül szükséges.

Az országos erőfeszítésekkel, valamint az EGIS széles körű felelősségvállalásával összhangban a vállalat kiemelt figyelmet fordít a COVID-19 járvány megfékezésére, az egészségügyi dolgozók és a betegek biztonságának növelésére – tudatta Nagy Ákos, VMkomm.

Felmérve az egészségügyi dolgozók igényeit, az EGIS 170 millió forint összértékű adománnyal támogatja a biztonságos és folyamatos betegellátást: 550 darab, gyógyszertári pultra szerelhető úgynevezett leheletfogó plexifalat, tízezer doboz fertőtlenítőt, valamint több tízezer személyes védőeszközt juttat el a gyógyszertárakba és a kórházakban, szak- és családorvosi rendelőkben dolgozó orvosokhoz, ami közvetve a lakosság, a betegek védelmét is szolgálja.

Kiemelt felelősséget érzünk a járvány frontvonalában dolgozók iránt, számukra a fertőzésveszély csökkentésében nyújtunk segítséget, ami egyben a hozzájuk forduló betegek biztonságát is elősegíti. Ezen túlmenően a folyamatos gyógyszerellátás érdekében, a gyógyszergyártásban dolgozó kollégáink biztonsága védelmében is intézkedések sorozatát vezettük be – hangsúlyozta a 170 millió forint összértékű adománnyal kapcsolatban dr. Hodász István, az EGIS vezérigazgatója.

EGIS Gyógyszergyár Zrt.

Magyarország, Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalataként tevékenységünk a gyógyszeripar összes értékteremtő folyamatát átfogja a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermék-gyártáson át az értékesítésig. Az EGIS a Servier Csoport (franciaországi székhelyű, nonprofit alapítvány által irányított nemzetközi gyógyszeripari vállalat) tagja. A hatóanyag-, tabletta- és injekciógyártástól a galenikus készítményekig terjedő termékskálánk készítményei összesen 65 országban érhetők el saját leányvállalatokon és képviseleteken, valamint partnereinken keresztül.

Szóljon hozzá!