ZETApress

hírportál

Tucatnyian meghaltak

Újabb hatvan honfitársunknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2443 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a vírusportálon.

Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivétel mind idősek. Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma, 458-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból, így 1723 élő fertőzöttről tudunk. 845 koronavírusos beteg lábadozik otthon, 899-et kórházban ápolnak, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. Tegnap még 61-en voltak, ám a lekerültek sorsáról – élnek még vagy meghaltak? – nincs információnk.

A betegek számának növekedése miatt hosszútávú védekezésre kell számítanunk, így a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. A térképről láthatjuk, hogy 13 fővel továbbra is Békés megyében van a legkevesebb fertőzött. A fővárosban 1247-en vannak, míg a megyék között Pest (339), Fejér (246) és Győr-Moson-Sopron (74) után Komárom-Esztergom a 4. helyezett hetvennel. Az utóbbiból 21 fő a tatabányai Szent Borbála Kórház dolgozója, közülük egy orvosuk lélegeztetőgépre került. Betegeik között is vannak fertőzöttek: kilencen kapták el a koronavírust.

Csak reggel-este futhatunk

A főpolgármester ismételten elrendelte, hogy hétvégére legyen lezárva a Margitsziget! A húsvéti és a múlt hétvégi tapasztalatokra építve ma és holnap reggel 09 és este 20 óra között lesz a lezárás, így a futók, szigorúan betartva a 10 méteres követési távolságot, a kora reggeli és az esti órákban ki tudnak menni sportolni. A III. kerületi polgármesterrel egyeztetve ugyanez a korlátozás fogja érinteni az Óbudai-szigetet is.

Mint 22-én szerdán megírtuk, 27-én hétfőtől életbe lép az a fő-polgármesteri rendelet, amely szerint a BKK járatait kizárólag kendővel vagy sállal eltakart arccal vagy maszkban lehet igénybe venni és ugyanúgy csak eltakart arccal lehet bemenni a fővárosi boltokba, bevásárlóközpontokba és beülni a taxikba.

Szóljon hozzá!