ZETApress

hírportál

Ökumenikus maszkok

Átmeneti otthonokban is készülnek maszkok az Ökumenikus Segélyszervezetnél. Munkatársak, önkéntesek és átmeneti otthonok lakói mellett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is segíti a maszkok készítését – tudatta Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató.

Különleges hét-indító értekezletre került sor az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Központjában. A szervezet vezető munkatársai mellett a megbeszélésen részt vett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is. Az értekezleten elhangzott: a járványhelyzet súlyosan érinti az Ökumenikus Segélyszervezet valamennyi intézményének működését. Bár a családok és gyerekek felzárkózását segítő közösségi programokat minden nappali ellátást nyújtó intézményben felfüggesztették, a munkatársak nem engedik el a környezetükben élő rászorulók kezét. A szociális szolgáltatások egy részénél a segítő munkát úgy szervezték át, hogy a kapcsolattartás ne igényeljen személyes találkozást, tehát a tanácsadások telefonon vagy online, az adományátadások pedig kontakt nélkül zajlanak.

A bentlakásos szociális intézményekben, családok átmeneti otthonaiban szigorú ki- és bejárási tilalom mellett biztosítják a lakók teljes ellátását. Az intézmények munkatársai mindent megtesznek azért is, hogy a gyerekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban, és hogy a tanuláson túl biztosítsák a sport és a játék lehetőségét is, melyek oldják a bizonytalan ideig tartó bezártság okozta feszültségeket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben végzett rendkívüli programjai között elindult a mosható maszkok készítése is: Elsőként a szolnoki családok átmeneti otthonában kezdődött meg a hiánypótló egészségügyi eszközök varrása. A programhoz a munkatársak, önkéntesek és az átmeneti otthon varrni tudó lakói mellett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet – a maszkok készítésén túl alapanyagok adományozásával és szabásmintákkal – is csatlakozott. A Segélyszervezet járványhelyzetben is zajló munkáját, illetve rendkívüli feladatait otthonról is lehet támogatni bankkártyás adományozással a weboldalon és a 11705008-20464565 számlaszámon koronavírus megjelöléssel.

Szóljon hozzá!