ZETApress

hírportál

Helyükön a kórház-parancsnokok

A tegnap kinevezett 108 kórház-parancsnok feladata az lesz, hogy segítséget nyújtsanak az egészségügyi intézményeknek abban, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges kapacitások, illetve az, hogy gondoskodjanak az eszközök vagyonbiztonságáról – mondta az országos kórház-főparancsnok az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Halmosi Zsolt, az országos rendőr-főkapitány rendészeti helyettese hozzátette: a kórház-parancsnokok kinevezésének az volt a célja, hogy az egészségügyi intézmények fel tudjanak készülni a következő időszakra. Mint mondta, a szűk kapacitások rendelkezésre állása esetén életek múlnak majd azon, hogy pontosak legyenek a kórházaktól kapott az eszközökről, humánerőforrásról kapott információk, az esetleges átcsoportosítások miatt. Ezeknek az adatoknak a validálása, ellenőrzése kiemelt feladata a kórház-parancsnokoknak.

A kórház-parancsnokok orvosszakmai kérdésekben nem foglalhatnak állást, nem tehetnek javaslatot, nem hozhatnak döntéseket. Feladatuk a gyógyítási folyamat zavartalanságához szükséges készletek, védőeszközök rendelkezésre állásának biztosítása és az eszközök vagyonbiztonsága – jegyezte meg. Szólt arról is, hogy a kórházak vezetői két területen kötelesek eleget tenni a kórházparancsnok utasításának: a vagyonbiztonságban és a járványügyi szabályok betartásában.

Fábián Bertold rendőr alezredes, kórházparancsnok ma érkezett a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetbe. Komka Péter fotóin előbb az intézet előtt nyilatkozik a sajtónak, utána Szabó Géza főigazgató-főorvossal az egyik irodában beszélik meg az előttük álló feladatokat, majd Markó József gazdasági igazgatóval együtt szemlét tartanak a központi raktárban.

Szóljon hozzá!