ZETApress

hírportál

Kártyázz otthon!

Makray-grafikákkal elkészült a Maradj otthon! kártyajáték. Puszival köszöntetek a nagyinak, dobjátok az összes maszkot a pakliba! – olvasható az egyik lapon. Elkészült, és már nyomtatható az új kártyajáték, amely kiváló unaloműző, és egyben ismeretek terjeszt a helyes viselkedésről a karantén idején.

A kártyajáték ötlete egy fiatal pártól ered, akik a környezetükben is azt látták, hogy lenne még mit tanulni, és sokat kell még tenni a helyes viselkedés érdekében. A Tartsd otthon a nagyit! szerkesztősége telefonon érte el őket, azt mondták, szeretnének névtelenek maradni, de a játékot mindenkivel megosztanák. – Azt láttuk, hogy rengeteg fals információ kering a helyes viselkedésről, higiéniáról, és magáról a vírusról is. Ezért a WHO hivatalos honlapján, illetve a koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon fellelhető információkat vettük alapul a kártyajáték összeállításakor – mondták.

A kártyalapokat otthon kell kinyomtatni, elolvasni hozzá a rövid játékszabályt a neten, és már mehet is a zsuga. Ebben az jár jól, aki betartja a szabályokat. Aki nem, víruslapokat kap. Nem mostál kezet, kapsz mindenkitől egy víruslapot! Nem szóltál senkinek a tüneteidről, kapsz mindenkitől egy víruslapot! Két hétig otthon maradtál, dobd el a víruslapjaid! Betartottál minden utasítást, dobd el a víruslapjaid! – ilyen akciókártyák vannak a pakliban. A projekthez sikerült megnyerniük Makray János neves festőművészt, aki első szóra vállalta a kártyalapok grafikájának elkészítését. Az ötletgazdák szerint a játék még fejleszthető, így arra kérik azokat, akik kipróbálják, hogy osszák meg velük tapasztalataikat.

Szóljon hozzá!