ZETApress

hírportál

Új fogászat Pécsett

Elkezdődött a PTE Új Fogászati Elméleti Tömb kivitelezése. Az EFOP-4.2.1-16-2017-00008 kódszámú, A Pécsi Tudományegyetem infrastrukturális fejlesztése projektcímű pályázat 6.868.840.002 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt keretében a Szigeti út – Tüzér utca – Athinay út – Lovarda utca tömbjének észak-nyugati részén valósul meg a PTE Új Fogászati Elméleti tömb ötszintes, 2750 m2 hasznos alapterületű 61 darab fogászati székes oktatási intézménye – tudatta Kottász Gergely sajtóreferens.

A kivitelezés tegnap elkezdődött, a Pécsi Tudományegyetem átadta a munkaterületet a STRABAG Építő Kft-nek. A kivitelezés várható ideje 18 hónap. Az egyetem fejlesztése és épület-racionalizálása nyomán a régi belvárosi rossz energetikájú ingatlanok helyett az orvosi kampuszhoz közel, modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható létesítményt építtet. A létrejövő ingatlan kapcsolatai szervesen illeszkednek majd az északi tömb gyalogos tengelyéhez és jól szolgálják saját tömbjének későbbi teljes rekonstrukcióját, melynek során két szinten több száz parkoló létesítésére is lehetőség nyílik. Az új ingatlan tervezését a Masszi Építész Iroda Kft. jegyezte.

Az önálló pécsi fogorvosképzés az 1970-es évekre vezethető vissza, 1975-ben adták át a képzésnek jelenleg otthont adó Dischka Győző utcai épületet, amelynek kapacitását kb. 100-120 hallgató magyar nyelvű képzésére méretezték. A 2000-es évektől kezdődően az oktatás angol és német nyelvű programokkal bővült, jelenleg a szaknak több mint 500 hallgatója van. A jelenlegi telephely nem képes kiszolgálni a graduális, posztgraduális és továbbképzési oktatás igényeit. A beruházással a PTE olyan fogorvosi oktatási központot hoz létre, amely biztos hátteret nyújt a fogorvostan hallgatók képzésének, a szakfogorvos képzésnek és a szakorvosok élethosszig tartó továbbképzésének egyaránt.

Szóljon hozzá!