ZETApress

hírportál

Egységes támogatás

A gyógyszeripar egységesen támogatja a koronavírus tejedésének megakadályozását célzó kormányzati intézkedéseket – tudatta Kerekes Ádám, Front Page Communications.

A magyarországi gyógyszeripari és -forgalmazói érdekvédelmi szervezetek, a Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesülete, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM), a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ), a VÉDETTSÉG Oltóanyag és Immunbiológiai Termék Gyártók és Forgalmazók Egyesülete egységesen támogatják koronavírus (COVID-19) okozta fertőzések terjedésének fékezése érdekében bevezetésre került kormányzati intézkedéseket, kiemelten az egészségügyi intézményekben történő közvetlen személyes látogatások, illetve az egészségügyi ellátást végző szakemberekkel való személyes találkozások ideiglenes felfüggesztéséről szóló hatósági felhívást.

A négy szövetség (továbbiakban: Szövetségek) által képviselt magyarországi gyógyszeripari szereplők mindegyike számára elsődleges szempont a környezet egészségének megóvása, a betegek, a lakosság és a munkavállalóik biztonsága, valamint az egészségügyi hatóságok járványellenes harcának teljes-körű támogatása.

Ennek érdekében elfogadva a szakterület felügyeletéért felelős hatóságok ajánlásait, a Szövetségek megfontolásra javasolják Tagvállalataiknak minden hazai egészségügyi szolgáltató személyes látogatásától, minden a hazai egészségügyi ellátórendszerben részt vevő egészségügyi szakemberrel – státuszától, közreműködésének jogcímétől függetlenül – való személyes kapcsolatfelvételtől való tartózkodásra annak érdekében, hogy az elkerülhető fertőzéseket megelőzzék, a koronavírus terjedését csökkentsék.

A Szövetségek Tagvállalatai minden további, a járvány terjedése elleni belső intézkedést is megtesznek munkavállalóik védelme érdekében, a személyes részvételt igénylő hazai és nemzetközi rendezvények elhalasztásától kezdve egészen a közösségi érintkezést szabályozó belső működési szabályaik szigorításáig terjedően.

Mindezek mellett a Szövetségek ezúton is felhívják a figyelmet a járvány megelőzését elősegítő hatósági intézkedések és ajánlások maradéktalan követésére, a személyes higiénia erősítését szolgáló óvintézkedések – rendszeres és alapos kézmosás, zsúfolt közösségi terek, illetve betegek lehetőség szerinti kerülése, stb. – betartására. A fentiek megvalósulása érdekében a hazai gyógyszeripari szervezetek és tagvállalataik minden tőlük telhető módon támogatják a kormány és az egészségügyi-járványügyi hatóságok munkáját.

Szóljon hozzá!