ZETApress

hírportál

Nicsak, ki beszél?

Folytatódik az adok-kapok: Az OGYÉI mellett azt javaslom az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak is, hogy több gőzt a kerekekre, kevesebbet a sípra! – reagált az MSZP az ÁEEK tegnapi közleményére.

Éppen ezért, ha az ÁEEK-nak közlendője van a BAZ Megyei Kórház maffiaszerű működésével kapcsolatban, akkor először arról tájékoztassák a lakosságot, amire Kásler nem válaszolt: mi folyik a Borsod megyei kórházban, mi áll a dolgozók miniszterhez eljuttatott levelében, milyen rendőrségi és NAV nyomozások folynak az intézményben?

Igaz-e például, hogy a kórházban spermát loptak a Kaáli Intézettől és azt a megyei kórház egyik alagsorában tiltott műtéttel, pénzért ültették be?

Igaz-e, hogy roma származása miatt, tudtán kívül, a beleegyezése nélkül szülés után, orvosi utasításra, elköttették egy anya petevezetékét azért, hogy többet ne szülhessen?

Igaz-e, hogy – ellentétben az ÁEEK állításával – a 2018-as konszolidációs támogatások elosztáskor, az egész éves gazdálkodásért 231,693 millió forint jutalmat kapott a BAZ Megyei Kórház, de ehhez Révésznek vajmi kevés köze volt, hiszen az ÁEEK honlapja szerint az év végén bízta meg Kásler a kórház vezetésével?

Igaz-e, hogy dr. Révész, a BAZ Megyei Kórház megbízott főigazgatója, a szükséges papírok nélkül 3 évig praktizált orvosként és kezelt pl. magas beosztású vezetőket is? (Lásd dr. Révész egészségügyi nyilvántartó lapját.) Ha ez igaz, akkor kuruzslás bűncselekményi tényállása megvalósult?

Igaz-e, hogy dr. Révésznek nincsenek meg a szükséges papírjai ahhoz, hogy kinevezett főigazgató legyen az ország egyik legnagyobb betegellátó központjában, a BAZ Megyei Kórházban?

Igaz-e, hogy dr. Révész a BAZ Megyei Kórház főigazgatójaként a Dr. Révész Bt-vel szerződéses viszonyban van, azaz saját magának fizet a kórház pénzéből?

Igaz-e, hogy a Dr. Révész Bt. a megyei onkológiai centrum felügyeletéért dr. Révész főigazgató úr jóvoltából sok-sok milliót vesz fel?

Igaz-e, hogy a Dr. Révész Bt. javadalmazását dr. Révész megbízott főigazgató úr kinevezése után rögtön megemelték, így most már 3 millióval többet vihet haza?

Igaz-e, hogy dr. Révész dr. Káslernek köszönheti a főigazgatói megbízását, az OGYÉI tagságát és még sok minden mást?

Igaz-e, hogy szétlopták az uniós kórházi fejlesztési pénzeket (CT, MRI, Röntgen), a GVH ezért bírságolt is és az ügy szálai magas kormányzati körökhöz vezetnek?

Ezekre a kérdésekre várjuk a választ – kéri az MSZP. De mit is várhatnak az állampolgárok az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól, amikor saját honlapjukat sem bírják rendben tartani: legutolsó hírük 2020. december 30-ai !?

S végezetül egy utolsó kérdés: tényleg nincs más dolga az ÁEEK-nak? Ahelyett, hogy egy megválasztott országgyűlési képviselőt minősítenek, inkább dolgozzanak! Elég sok dolguk lenne, mert ami Magyarországon egészségügy címen zajlik, az nem gyógyítás, hanem mészárlás! Nem mellesleg a diagnosztikai eszközök (CT, MRI, Röntgen) szétlopása miatt feljelentést teszünk. Az ÁEEK már megtette? – fejeződik be az MSZP levele.

Szóljon hozzá!