ZETApress

hírportál

Az ÁEEK is visszautasítja az MSZP-s vádakat

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is visszautasította a miskolci központi kórházat ért csütörtöki MSZP-s rágalmakat mai közleményében. Az OGYÉI már tegnap visszautasította Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőnő gyógyszer-biztonságot érintő kijelentéseit.

Az ÁEEK egyebek között azt írta, hogy megítélésük szerint a képviselőnő hangneme és stílusa nem méltó a közfeladatot ellátó intézményekhez, illetve a politikus országgyűlési képviselői mivoltához. A sajtótájékoztatón Bangóné Borbély Ildikó folyamatosan egy több hónapja készült névtelen levélben megfogalmazott, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Központi Kórházra, illetve annak jelenlegi vezetésére vonatkozó, bizonyítás nélküli állításokat és rágalmakat ismételgetett, és ezekkel próbált nyomást gyakorolni a döntéshozókra és a hivatalos szervekre – olvasható a közleményben.

Az ÁEEK rámutat arra, hogy a sajtótájékoztatóból ugyanakkor kimaradt: maga a Központi Kórház, és annak jelenlegi vezetője, Révész János tett feljelentést korábbi gazdasági és szakmai bűncselekmények gyanúja miatt. A képviselő asszony azt sem említette, hogy a kórházzal kapcsolatos valamennyi nyomozás a jelenlegi főigazgató regnálása előtti időszakra vonatkozóan indult – írták.

A közlemény szerint a képviselő nyilatkozata mögött láthatóan az a szándék húzódhat meg, hogy elterelje a figyelmet Borsod-Abaúj-Zemplén megye egészségügyi ellátási rendszerének számos, régi gyökerű működési problémájáról. Amikor 2018-ban Révész János átvette a BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezetését, az ÁEEK fenntartása alá tartozó intézmény rendkívül nehéz gazdasági és szakmai helyzetben volt – fűzték hozzá.

Az új menedzsment jelentős fordulatot hajtott végre, stabilizálta a gazdálkodást, és az utóbbi egy évben az egészségügyi intézményben megközelítőleg hétmilliárd forint értékű beruházás valósult meg, amelyeknek célja a nép-egészségügyi mutatók javítása volt, különösen a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések területén – olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá!