ZETApress

hírportál

Transzportinkubátor a koraszülöttekért

MEDICOR a Peter CernynekA MEDICOR Elektronika Zrt. nevében dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató és Steiner András Arnold vezérigazgató-helyettes ünnepélyes keretek között átadta a MEDICOR? BabyLife? márkajelű szállító inkubátort Keresztes Györgynek, a Peter Cerny Alapítvány kuratóriumi elnökének és dr. Somogyvári Zsoltnak, az Alapítvány szakmai vezetőjének.

A MEDICOR Zrt. a magyar kórház- és orvostechnikai ipar kiemelkedően sikeres és tradicionális ágazatának képviselőjeként a Koraszülöttek Világnapja, és a Peter Cerny Alapítvány létrejöttének 31. évfordulója alkalmából, egy teljesen új fejlesztésű, digitális, világszínvonalú, több mint ötmillió forintértékű szállító inkubátort adományozott a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért közhasznú szervezet részére, az újszülöttek és koraszülöttek életének védelme, egészséges életútjuk segítése érdekében.

A MEDICOR Zrt.

A MEDICOR Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. A Társaság tulajdonosa a MEDICOR? szó és ábrás védjegynek, amelyek 17-szeres MagyarBrands, és Superbrands díjasok. A MEDICOR Zrt. alapító tagja a MediKlaszter Akkreditált Innovációs Klaszternek, tagja a Magyar Innovációs Szövetségnek. A MEDICOR Zrt. 2018-ban létrehozta ? a MEDICOR történelem elindulásának, és a magyar orvostechnika ipar születésének 100. évfordulóján, az iparág jelenéért és jövőjéért érzett elkötelezettségből kiindulva ? a Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítványt.

A MEDICOR több mint 60 éve értékesít újszülött intenzív inkubátorokat, újszülött reanimációs (újraélesztő) műtőasztalokat (nyitott inkubátorokat), és más újszülött-gyógyászati műszereket. MEDICOR Zrt. az újszülött-gyógyászati eszközök fejlesztésének, gyártásának területén nemzetközi szerepet tölt be. Beszállítója az ENSZ Unicef és WHO szervezeteinek, termékei ott vannak minden földrészen, közel 100 országban. A MEDICOR Zrt. most egy nagy szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, intelligens, digitális, exportképes szállító inkubátort fejlesztett ki, amelyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című pályázatán kapott támogatást.

A Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

A neonatális intenzív központok országos hálózatát 1975-ben alakították ki tíz Perinatális Intenzív Centrum (PIC) létrehozásával. A sikereket rontották azok a számok, amelyek azt mutatták, hogy a gépi lélegeztetést igénylő szállított koraszülöttek halálozása kétszerese volt a PIC-en belül születettekhez képest.

Az 1980-as években ezt felismerve dr. Somogyvári Zsolt, a SOTE I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika neonatológus szakorvosa kereste annak lehetőségét, hogy miként lehetne ezt a problémát megoldani. Ennek során találkozott Peter Cerny osztrák üzletemberrel, aki tevőlegesen szeretett volna segíteni a magyar gyermekegészségügy helyzetén, ezért vásárolt egy mentőautót, melyet más támogatók segítségével felszereltek szükséges orvosi berendezésekkel, majd az 1988. november 19-én megalapított Peter Cerny Alapítvány 1989. június 22-én beindította, és azóta is folyamatosan üzemelteti koraszülött mentőszolgálatát.

A MEDICOR Zrt. fejlesztése eredményeként a Peter Cerny Alapítvány segítségével létrejött új fejlesztésű szállító inkubátornak a legnagyobb nyertesei az újszülöttek, koraszülöttek, a gyermeket váró családok lesznek, mert még kevesebb lesz a csecsemőhalálozás, nagyobb lesz a minőségi túlélés esélye.

Szóljon hozzá!