ZETApress

hírportál

Csúcstechnika Dél-Pesten

Újabb modern orvosi eszközök érkeztek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba. A 2026-ig tartó, több mint 700 milliárd forint értékű Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a múlt héten átadott műtőasztalok, sebészeti eszközök és betegmelegítő matracok után a héten újabb, a legmodernebb technikát képviselő eszközök érkeztek Dél-Pestre.

Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szeptember 26-án jelentette be, hogy a kormányzat 4,5 milliárd forint keretösszegben szerzett be 722 altató- és lélegeztetőgépet, mivel a magyar kórházak fejlesztése központi és döntő kérdés. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház most a központi beszerzés eredményeképpen 12 darab új altató- és 7 darab lélegeztetőgépet kapott. Ezen túl az Egészséges Budapest Program keretében további 6 darab fixlapos mobil műtőasztal és 11 darab elektromos ágy is leszállításra került az intézménynek. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban évente több mint tízezer műtétet végeznek, az új készülékekkel az ellátás minősége és biztonsága is javul.

Az újabb eszközöket a kórház fenntartójának, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak a képviseletében dr. Stubnya Gusztáv térségi igazgató adta át dr. Ralovich Zsolt főigazgatónak. Az átadáson részt vett Németh Szilárd, a térség országgyűlési képviselője, valamint Ughy Attila, a kórház ellátási területéhez tartozó Budapest XVIII. kerület polgármestere is. A XVIII. Kerületi Önkormányzat az elmúlt években több magas tudású, modern eszközzel támogatta a kórházat, nekik köszönhetően vált elérhetővé az intézményben az endoszkópos ultrahangos ellátás, a fővárosban harmadikként.

Az elmúlt hetekben átadott eszközök a központi kormányzati eszközfejlesztések első ütemét jelentik, a közeljövőben még további eszközök és műszerek kerülnek leszállításra, ezzel biztosítva a magasabb színvonalú és biztonságosabb betegellátást a Dél-pesti Régió lakosai számára ? tudatta Huszti Szilvia, az Ypsylon Média Kft. kommunikációs tanácsadója.

Szóljon hozzá!