ZETApress

hírportál

Lovasverseny Fóton

A Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye CDI-W/ CDI3*/ CDIJ/CDIY/CDIP és Lovasterápiás Versenye Fóton. Rekordnevezés a fóti Nemzetközi Díjlovas Versenyre és Világkupa-fordulóra ? tudatták sajtósaik. Fotóink Gordon Eszter felvételei.

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával szeptember 27?29-én hétfőtől péntekig, immáron 15. alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. Idén a Díjlovas Verseny két versenyszáma egyben Világkupa-forduló is lesz. A rendezvény főtámogatója az OTP Bank Nyrt., kiemelt támogatók az ELMŰ-ÉMÁSZ, az EMMI, a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Hewlett Packard Enterprise. Helye: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja 2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzeti és nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny. Az idei nemzetközi díjlovas versenyre ? melynek két versenyszáma most Világkupa-forduló is lesz ? 80 lóval neveztek hazai és külföldi sportolók. A három nap alatt a programban 26 versenyszám szerepel, 19 nemzet 73 lovasa méri össze a tudását. Ebből a világkupa fordulóra, mely a nagydíjból és a nagydíj kűrből áll, 25 induló jelentkezett, ami új rekordnak tekinthető.

A versenyen olyan neves lovasok is indulnak, mint Jessica von Bredow-Werndl, aki az idei Európa Bajnokságon csapatban aranyérmet, egyéniben bronzérmet nyert. Jelenleg a világranglista 5. helyén áll. A svéd színekben versenyző, félig magyar származású Patrik Kittel eddig három olimpián vett részt, melyeken csapatban 4-5. helyezéseket szerzett, és jelenleg a világranglista 13. helyén áll. A német Alexander Matthias Rath a 2010-es világbajnokságon csapatban bronzérmet nyert, egyéniben 13. helyezett volt. A hazai versenyzők között nagy-körben Nébel Viktória, Schmidt Anita és Losonczy Anikó indulnak.

A korábbi évekhez hasonlóan a nemzetközi versenyen többek között Szent György-díj, Intermediate I., Intermediate I. Kűr, Intermediate II., Nagydíj, Nagydíj Special, valamint Nagydíj Kűr versenyszámokat rendeznek. A Nemzeti Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában indulnak. Bővebb információk idekattintva olvashatók.

A Nemzetközi Díjlovas Verseny összdíjazása 9600 euró, a Nemzeti Díjlovas Versenyé 800 ezer forint. A Lovasterápiás Versenyre idén 171 induló jelentkezett ? látás- és mozgássérültek, hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek. A terápiás versenyek összdíjazása ötmillió Ft. Idén is sor kerül a Díjlovagló Parasport versenyszámra, mely egyben a mozgásukban akadályozott felnőtt lovasok számára Országos Bajnokság is lesz. Minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel várnak ingyenes rendezvényükön!

Szóljon hozzá!