ZETApress

hírportál

Női szívekért Füreden

Medicina 2000Az immár XXI. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferenciára és XVI. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferenciára hagyományosan mindig szeptember idusán, idén szeptember 11-e és 13-a között a balatonfüredi Flamingó Wellness Hotelben, a Széchenyi utca 16-ban kerül sor.

A szerdai nyitónap a hagyományos Egészségpolitikai Fórummal kezdődik. Ebben két rövid szakmai vitaindítót követően az egészségügyi ágazat legfontosabb állami és szakmai szereplői vesznek majd részt és foglalkoznak az ágazat legsürgetőbb kihívásaival. A fórumot követően a hazai médiát is gyakran foglalkoztató aktuális kérdések ? pl. Egészséges Budapest Program, szervezett állami vastagbélrák szűrés, sürgősségi ellátás, praxisközösségek és az alap- és szakellátás együttműködése ? szerepelnek a programban. A délutánt egy kifejezetten a szakdolgozóknak szóló tematikus blokk, valamint egy különleges, a járóbeteg szakellátás helyzetét a környező országokban bemutató, nemzetközi előadásokból álló rész teszi teljessé.

A csütörtöki szakmai nap egyik fő témája a mikrobiom és jelentősége, de fókuszba kerülnek a hölgyek is a Harc a Női Szívekért Alapítvány tudományos szimpóziumán, többször is előkerül a járóbeteg szakellátásban dolgozók egészsége, valamint több előadó is foglakozik majd az egyik legfiatalabb (új) szakterülettel, az esztétikai beavatkozások, avagy az orvos-esztétika témakörével.

A pénteki zárónapon az intézményi menedzsment aktualitásai között ismét közérdeklődést felkeltő témák kerülnek elő: betegelőjegyzés, ügyeleti rendszerek, praxisközösségek együttműködése, digitális egészségügy és az örökzöld téma: az ellátás-finanszírozás ? tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

Szóljon hozzá!