ZETApress

hírportál

9. Ki Mit Tud? az FMK-ban

A pszicho-szociális fogyatékossággal élők 9. Országos Ki Mit Tud? vetélkedője (ének, zene, vizuális művészet, versmondás, paródia, tánc, kézművesség kategóriákban) lesz holnap Ferencvárosban, ahol a kliensek tehetségüket és értékteremtési képességüket a művészi, kreatív alkotótevékenység lehetőségein keresztül mutatják meg.

A döntő holnap reggel 09 órakor kezdődik a Ferencvárosi Művelődési Központban, a IX. kerületi Haller utca 27-ben. Fővédnök: dr. Csányi Endre Péter, az EMMI helyettes államtitkára, védnökök: Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Kállay Gáborné, Budapest Főváros IX. Kerület Ferencvárosi Önkormányzat alpolgármestere, Sántha Péterné, Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat alpolgármestere és dr. Balázs Judit, a Magyar Pszichiátriai Társaság választott elnöke.

Négy elődöntő (Eger, Mohács, Budapest, Sopron) eredményeként a 108 bemutatott műsorszámból a döntő programjában 30 intézményből 47 produkció szerepel. A zsűriben lesznek szakértők a különböző kategóriák szakmai értékelésére, akik a produkciót követően röviden értékelnek, de a végleges minősítés a zsűritagok többségi véleménye alapján fog megszületni az összes produkció megtekintését követően. Minden produkciónak 5-5 perc áll rendelkezésére a bemutatásra és a zsűri tanácskozásával, illetve a díjkiosztóval együtt terveink szerint 15:30 és 16 óra között lesz vége az eseménynek ? tudatta dr. Simon Lajos, a Moravcsik Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Szóljon hozzá!