ZETApress

hírportál

Segítik a cukorbetegeket

Balaton Maraton VáltóA cukorbeteg gyerekeket segítette a Balaton körüli bringázás. Mintegy hatszázezer forint gyűlt össze a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásával megrendezett I. Balaton Maraton Váltó keretében, melyet a szervezők a cukorbeteg gyermekekkel, és családjaik megsegítésével foglalkozó MentaPRO Alapítvány javára ajánlottak fel.

Mint egy hónapja megírtuk, június elsején szombaton rendezték az I. Balaton Maraton Váltóversenyt, amelynek bevételét a Szövetség és a szervezők a MentaPRO Alapítvány javára ajánlották fel, hogy ezzel támogassák a cukorbeteg gyermekeket. A hagyományteremtő esemény nem csupán a jó ügyet szolgálta, de arra is hivatott volt, hogy bemutassa a Balaton csodás tájait, és kedvcsinálóként hasson a tó körüli bringás turizmusra egyaránt.

Dr. Princzinger Péter, az MKSZ elnöke délelőtt a Balaton-tárgyalóbeli átadón elmondta, a Szövetség nemcsak a versenyrendszert, az edzőképzést és az infrastruktúrát igyekszik fejleszteni, de fontosnak tartja azokat a kezdeményezéseket is, amelyek a kerékpáros turizmushoz, és a sportág széleskörű megismertetéséhez kapcsolódnak.

Az esemény fő támogatója az a Kusztor Péter volt, aki a Team Novo Nordisk profi kerékpár-versenyzőjeként maga is cukorbetegséggel küzd. Kerekes Andrea, a MentaPRO Alapítvány elnöke megköszönve a felajánlást hangsúlyozta, nagy szükség van az Alapítvány munkájára, hiszen sajnos évről-évre diagnosztizálnak újabb diabéteszes gyermekeket. Prohászka Attila, a verseny fő-szervezője pedig hozzátette, még idén elindul a 2020-as II. Balaton Maraton Váltó szervezése, amelyen remélhetőleg az idei 90-nél is több amatőr és profi versenyző indul majd.

Szóljon hozzá!