ZETApress

hírportál

Bringaváltó a Balatonnál

BringásokKusztor Péter is támogatja a cukorbeteg gyermekekért rajtoló Balaton Maraton váltóversenyt. Jótékony célt szolgál idén az I. Balaton Maraton Váltó, amely június elsején szombaton Balatonföldvárról indul ? tudatta a Magyar Kerékpáros Szövetség.

Kusztor Péter, a Team Novo Nordisk pro-kontinentális csapat magyar versenyzője azért állt a kezdeményezés élére, mert maga is cukorbetegséggel küzd, a szervezők pedig a verseny nevezési díjából befolyó összeget diabéteszes gyermekek és családjuk támogatására fordítják.

? Magyarországon évente közel 300 gyermeknél diagnosztizálnak cukorbetegséget! Értük tekerünk június elsején, a Balaton Maraton Váltón. Jelentkezz 5 fős csapatoddal, bringázz a Balaton csodás tájain és segítsd Kusztor Péterrel együtt a cukorbeteg gyermeket! Első Balaton Maraton Kerékpáros Váltóverseny 2019. június elseje Balatonföldvár. Részletek a balatonbike365.hu portálon ? hangzik el a verseny rádiószpotjában.

A szervezők jó hangulatú, igazi csapatépítő sporteseményt kínálnak a résztvevő, kb. 200 csapatnak, akik közül az első 10 jelentkezőnek a Magyar Kerékpáros Szövetség támogatásával a regisztráció ingyenes. A további, átlagosan 5 fős csapatok számára a részvétel 4000 forint/fő, amelyből a cukorbeteg gyermekek és családjuk megsegítésén munkálkodó Menta Pro Alapítványt támogatja a rendezvény. Nevezz családdal, barátokkal, munkatársakkal, sporttársakkal együtt! Tekerjétek körbe a Balatont és segítsetek közösen! Részletek és nevezés weboldalukon található ? fejeződik be a bringasportolók felhívása.

Szóljon hozzá!