ZETApress

hírportál

Együtt a jobb internetért!

Safer Internet Day (SID) / Biztonságos Internet Nap 2019 volt február 5-én. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai cégek, civil szervezetek és gyerekek fogtak össze, hogy a Biztonságos Internet Nap alkalmából felhívják a figyelmet a biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2019-es Biztonságos Internet Nap alkalmából videópályázatot is hirdetett hazai általános és középiskolások számára, egy maximum háromperces kisfilm elkészítésére. A videópályázattal a fiatal felhasználókat szerették volna aktív fellépésre buzdítani, hogy a közösségi tér lehetőségeit és előnyeit kihasználva valós problémákra bátran merjenek reagálni, hasonlóan az influencerekhez. A beérkezett kisfilmeket szakmai zsűri értékelte. A pályázatra több mint 50 munka érkezett be az ország minden területéről. A legkreatívabb és legötletesebb alkotásokat felső tagozatos általános iskolások adták be. Az előzményekről idekattintva olvashatunk, a nyerteseknek ezúton is gratulálunk!

A zsűri a döntését szakmai szempontokra alapozta (tartalom, technikai megoldások, kreativitás, tudatosság megjelenítése, időkeret és a szoftver adta lehetőségek kihasználása, stb.), emellett figyelembe vette, hogy a pályamunka egyéni vagy csoportos alkotás volt-e, és hogy mennyi munkát fektettek bele az alkotók. A zsűri egy-egy kategóriában nem osztott ki minden díjat, minden kategóriában csak a legjobbakat díjazták. A szervezők a három kategóriában összesen 360 ezer forint pénzdíjat osztott ki. Fotóink Gordon Eszter felvételei. A videópályázat díjazottjai:

Általános iskola alsó tagozat:
Szeverényi Attila Dániel, József Attila Általános Iskola, Szigetszentmiklós,
Koplányi Emma, Fabriczius József Általános Iskola, Veresegyház,
Béke Zoltán Ákos, Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Debrecen.

Általános iskola felső tagozat:
Peresztegi Hanna, XVI. kerületi Móra Ferenc Általános Iskola, Budapest,
Cserkuti Péter, Török Ignác Gimnázium, Gödöllő,
László Ferdinánd, Szabó Márk, Tóth Patrik, Harmat Általános Iskola, Budapest.

Középiskola:
Kiss Ferenc Mátyás, SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, Szeged,
Toldi Bálint, Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium, Budapest,
Havrylová Alexandra, Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Budapest.

Szóljon hozzá!