ZETApress

hírportál

Újabb pofon a Magyar Nemzetnek

Fővárosi BíróságBajnai Gordon újabb pert nyert a Magyar Nemzet ellen. Helyben hagyta csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróság korábban hozott ítéletét, amely szerint a Magyar Nemzet című napilap egy 2009. június 3-i cikkében több esetben is valótlanságot állított Bajnai Gordon miniszterelnökkel kapcsolatban. Az ítélet jogerős.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki ítéletében megerősítette: Bajnai Gordon nem egy ismeretlen tulajdonosi körű off-shore cég igazgatója volt, és Bajnai Gordon igazolhatóan befizette 2003. és 2006. között a társaságból származó osztalék után a magyarországi osztalékadót. A bíróság most jogerőre emelkedő ítélete helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet kiadóját a lap Bajnai Gordonnal kapcsolatos valótlan állításaiért. A napilapnak a helyreigazítást az ítélet kézhezvételét követő nyolc napon belül meg kell jelentetnie.

A bíróság jogerős döntése értelmében a Magyar Nemzet 2009. június 3-i számában a Saját lécét is leverte Bajnai című cikkben valótlanul állította, hogy Bajnai Gordon ismeretlen tulajdonosi körű, ciprusi bejegyzésű off-shore társaság igazgatója lett volna. A ciprusi cég nyilvántartásból a tulajdonosok személye megállapítható. Olyan hamis látszatot keltett, hogy Bajnai Gordon a WEMS Ltd. résztulajdonosaként az onnan származó osztalék-jövedelme után nem fizetett adót. A valóságban az osztalékok után 54 milló 358 ezer forintot fizetett meg adóként az APEH részére.

A miniszterelnök jogi képviselője útján akkor fordult a bírósághoz, amikor személyéről, Bajnai Gordonról sorozatosan jelentek meg hamis és félrevezető információk a napilapban ez év első felében. Legutóbb november 19-én nyert helyreigazítási pert Bajnai Gordon jogerősen a Magyar Nemzet egyik nem megalapozott állításokat közlő cikke kapcsán ? tudatta Szollár Domokos kormányszóvivő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pestyt perli Bajnai | ZETApress

Szóljon hozzá!