ZETApress

hírportál

Biztonság a Stefánián

Biztonság 1A biztonsági ágazat aktuális kihívásait vizsgálta a Biztonságpiac 2017 Konferencia. A közrend-védelmi, védelmi-ipar trendjei mellett a magánbiztonsági ágazat, valamint az IT- és információ-biztonság legfrissebb aktualitásai álltak az idén 4. alkalommal megrendezett Biztonságpiac Konferencia és Kiállítás szakmai pódiumbeszélgetései fókuszában.

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ), a Magyar Rendészettudományi Társaság (MRTT) és a Biztonságpiac.hu Kft. hagyományos éves konferenciáját idén a budapesti Stefánia Palotában rendezték meg február 28-án kedden ? tudatta Novák Csaba sajtómunkatárs. A több helyszínen, párhuzamosan zajló pódiumbeszélgetések a köz- és magánbiztonság különböző aspektusait vizsgálták és vitatták meg az egyes biztonsági szervezetek, cégek és szolgáltatók neves képviselői. A Biztonságpiac 2017 Konferencia látogatói betekintést nyerhettek a biztonsági és rendészeti ágazat, az állami intézmények, szervezetek előtt álló legújabb kihívásokba éppúgy, mint a technológiai és informatikai fejlesztések aktuális trendjeibe.

A Biztonságpiac 2017 Konferencián szó esett többek között a biztonsági ágazat aktualitásairól, a biztonságtechnika és a magánbiztonság erősödő kapcsolatáról, a hazai IT- és információ-biztonsági szektor következő éveit meghatározó szakmai feladatokról. Külön pódiumbeszélgetésen tárgyalták meg a magyarországi védelmi ipar előtt álló lehetőségeket és kihívásokat az ágazati szervezetek vezetői, illetve a kapcsolódó vállalati szereplők prominens képviselői. A konferencia idén egy különleges pódiumbeszélgetéssel zárult: a rendészettudomány jeles hazai szakértőinek részvételével ugyanis a társadalomtudományok is megjelentek a biztonsági ágazat kiemelt rendezvényének programjában. A pódiumbeszélgetésekről készült videóbeszámolók a Biztonságpiac.hu portálon, valamint a kapcsolódó online csatornákon március közepétől lesznek megtekinthetők.

? Az idén új helyszín rendeztük meg a konferenciát, a mely mind a rendezvény hangulatában, mind pedig a résztvevők nyitottságában is érzékelhető volt. A korábbi évek tapasztalataihoz képest a pódiumbeszélgetések résztvevői is jobban megnyíltak és kötetlenebb hangulatban osztottak meg szakmai információkat az érdeklődőkkel ? mondta Radványi Róbert, a Biztonságpiac.hu Kft. ügyvezetője. A Biztonságpiac 2017 Konferencia fő szervezője hozzátette: a rendezvényen összesen több mint 300 szakmai látogató vett részt, a korábbi évekhez képest kibővült a kiállítótér is.

A konferencia visszatérő kiállítói mellett számos technológiai újdonságot is megismerhettek a látogatók, a kiállítók első visszajelzései szerint számos ígéretes új kapcsolatot építettek ki, így a konferencián való megjelenést kimondottan sikeresnek értékelték. Mindezek alapján a jövőben a kiállítói terület tovább bővül majd. Mint azt Radványi Róbert elmondta: a konferenciát 35 támogató partner segítségével rendezték meg. A korábbi évek hagyományaihoz hűen idén is a Biztonságpiac 2017 Konferencia és Kiállítás résztvevői vehették először kézbe a Biztonságpiac 2017 Évkönyvet, amelyben közel száz interjú, riport és szakmai cikk ad pillanatképet a magán- és közbiztonság magyarországi helyzetéről.

A Biztonságpiac.hu

Biztonság 2A Biztonságpiac.hu az egyik legátfogóbb, a köz- és magánbiztonsággal foglalkozó szakmai hírportál Magyarországon. A független online hírportál cikkei, hírei nemcsak a szakma, a gazdasági és a vállalati vezetők, hanem a munkaadók, a munkavállalók és a biztonság e gyes aspektusai iránt érdeklődő állampolgárok szakszerű informálódását is szolgálják. A Biztonságpiac.hu 2010-ben, a köz- és a civil biztonsággal komplexen foglalkozó online hírportál hiányát felismerve vállalta, hogy független tartalomszerkesztés mellett tájékoztat a magán-, a vállalati és az IT -biztonság, a védelmi- és hadiipar magyarországi és nemzetközi eseményeiről, fejleményeiről. A hírportált üzemeltető társaság a hazai vagyonvédelmi szakmát tömörítő érdek-képviseleti szervezetekkel szoros szakmai együttműködést tart fenn, ezen szervezetek nem csak a hírportál szakmai munkáját segítik, hanem információs csatornáikkal az oldal minél szélesebb körű elérését is tá mogatják. A Biztonságpiac.hu hírportál egy online lapcsalád vezető tagja, a portfólió további oldalai az Innoportal.hu, a Magyarlogisztika.hu, a Mínuszos.hu, valamint a Sectech-news.com.

A GTTSZ

A Gazdálkodási Tudományos Társaság 1992-ben, a rendszerváltás és a privatizáció idején alakult. 2001-től Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségeként pártsemleges, tudományos, szakmai, érdek-képviseleti közhasznú szervezetként tevékenykedik, amelynek egyéni és jogi tagjai, országos és megyei tagozatai vannak. Tagjai sorában több mint negyven civil szervezet vezetője is megtalálható, ezért kezdeményezője volt és je lenleg házigazdája, valamint ügyvezetője a Civil Szakmai Érdek-képviseleti Szervezetek Országos Szövetség ének, amely jelenleg 25 országos civil szervezetet tudhat a tagja i között. A GTTSZ tagja a mindenkori kormány mellett működő Gazdasági és Szociális Tanácsnak.

A Magyar Rendészettudományi Társaság

A 2004-ben megalakult, ma már több száz fős MRTT célja a rendészettudománnyal és a rendészettel kapcsolatos tudományos ismeretek fejlesztés e, az egyes rendészeti problémák tudományos vizsgálata, a rendészettel összefüggő és más kapcsolódó szakterületek iránt érdeklődő, azokkal tudományos igénnyel foglalkozó vagy foglalkozni kívánó állampolgárok összefogása, a rendészettudomány fejlődésének szolgálata, a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásának segítése, illetve megfelelő fórum biztosítása a társaság tagjai részére ismereteik bővítésére, kutatásaik segítésére, szakmai eredményeik terjesztésére, publikálására, szakmai színvonaluk emelésére, továbbá érdekeik védelmére.

Szóljon hozzá!