ZETApress

hírportál

Fakezű testőr?

Fakezű testőr a beiktatásonMűkeze lehetett Trump egyik testőrének a beiktatáson, hogy az elnök elleni támadáskor azonnal használhassa lőfegyverét! ? röppent fel a médiában a fenti fotó alapján. A kommentelők persze rögvest reagáltak, mert szerintük egy félkarú rendőrt sehol sem alkalmaznak. Kár, hogy a képet mindannyian félreértelmezték!

A műkéz megléte teljesen logikus, csak épp nem a testőrnek, hanem a kabátjának van műkeze! A biztonsági ember egészséges és ép jobbkezét tartja a kabát alatt a csőre töltött lőfegyverén! Mivel a kabát nincs begombolva, egy elnök elleni támadáskor csak félre kéne löknie a műkezes kabátot, s már lőhetne is! Valljuk be, ez nagyon is logikus megoldás!

A biztonsági szolgálatok sok megtévesztést alkalmaznak munkájuk során, s nem kivételek ez alól a fegyveres pénzszállítók sem. Nekik mindig a csuklójukra szíjazott, csak a bankban és a pénzszállító autóban nyitható táskában kell szállítani az értékeket, de mi van, ha mégsem ezt teszik? A kisméretű, de milliós értékű bankjegykötegeket a kabátjuk belső zsebébe is rejthetik, s az üres táskát viszik a banktól a kocsiig, ahol aztán a kabátzsebből átrakják a pénzt a páncélautó rekeszébe. Ha egy rablótámadáskor megszereznék táskájukat, a pénz megmaradna. A rabló akkor esne igazán pofára, ha elkapnák, a szállítók viszont a náluk maradt “elrabolt” pénzen megosztoznának, a biztonsági cég pedig az el sem vitt összeget tőle követelné. Igaz ez már egy másik bűncselekmény lenne, melyben lebukásuk esetén a szállítókat vádolnák meg sikkasztással és a hatóság félrevezetésével!

Szóljon hozzá!