ZETApress

hírportál

Nincs még meg a szökevény

Azóta sem találják a tegnap délelőtt elszökött fogva tartottat, azaz most már fogva tartatlant. A 38 éves Tamás Imre Zoltán a Fő utcai Bíróságon ütötte le egyetlen őrét, vette el fegyverét, s a két tárban lévő harminc darab pisztolylőszerrel kirohant az épületből. Tanúskodni vitték oda, mert feljelentette az egyik börtönőrt.

A nyolc évre elitélt benzinkútrabló kézre kerítése érdekében rögvest lezárták a fővárosból kivezető utakat. Sajnos ennek jómagam is szenvedő alanya lettem. Egy órára vártak ismerőseim Budakeszi elején. A 22-es busz negyedóra alatt teszi meg Budáról a távolságot, s mivel nem szeretek elkésni, délben már a Moszkva téren várakoztam. Egyre nőtt a tömeg, a hat-nyolc percenkét induló járat már negyedórája nem érkezett vissza a végállomásra.

Indulás után csak lépésben haladhattunk. Háromnegyed óra alatt értük el a Nagykovácsi elágazót, ahol fegyveres rendőrök szálltak fel. Keresünk valakit, mondták. Végigmentek a zsúfolt buszon, majd leszálltak a hátsó ajtón. A következő ellenőrző-áteresztő pont Budapest végén ? Budakeszi elején volt. Itt minden gépjárművet átvizsgáltak, minden kocsi csomagterébe benéztek a géppisztolyos rendőrök. Addigra már több mint egy óra eltelt az indulástól a tervezett 15 perc helyett.

Szerencsére vendéglátóim tolerálták késésemet, mert ők is figyelték a híradásokat. Az akció minden kivezető úton hasonlóképp zajlott délután három óráig. Mivel addigra a főváros bedugult, s a helyzet tarthatatlanná vált, az útzárakat feloldották. Persze a rabruhás szökevény nem lett meg. Ha volt esze, nem hagyta el a fővárost.

Eszembe jutott a nyolcvanas év tököli szökéssorozata. Többen léptek le akkoriban a Fiatalkorúak Börtönéből. Hiába látta az őr, amint átmásznak a kerítésen, nem lőhetett rájuk. Akkor is ellenőrizték a Csepel-sziget kivezető útjait, megállítottak minden közúti gépjárművet, mégsem fogták el őket. Csak jóval később kerültek rendőrkézre, s nevetve mondták el a nyomozóknak, hogy HÉV-vel utaztak a fővárosba, amit viszont nem ellenőrzött senki. Gondolom, a tegnapi szökevény sem próbált kijutni a szigorúan őrzött Budapestről.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Hárommillió a szökevényért?

Szóljon hozzá!