ZETApress

hírportál

Rendőr és polgárőr Ferencvárosért

Krisztián, Miklós és JózsefZombory Miklós alpolgármester adta át az idei Ferencváros Közbiztonságáért-díjat. Ma délelőtt ünnepélyes keretek között került sor a kitüntetések átadására, melyet idén Abán József rendőr százados és Papp Krisztián, a Ferencvárosi Polgárőr Egyesület elnöke vehette át a Bakáts téri Házasságkötő-teremben.

Az állampolgárok biztonságát garantáló szervezetek ? a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a polgárőrség, és a közterület-felügyelet ? mind képviseltették magukat az ünnepségen, ahol Zombory Miklós alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy a kitüntetettek hosszú évek óta végzett, elhivatott és áldozatkész munkáját díjazza most Ferencváros Önkormányzata. Köszönetét fejezte ki a két kitüntetettnek, mert munkájukkal, nagyban hozzájárulnak a Ferencvárosban élők biztonságának javításához.

Abán József rendőr százados 1996-tól dolgozik a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságon, kezdetben járőrként, majd járőrvezetőként. 2008-ban, a felsőfokú rendőrszervező elvégzését követően, a Körzeti Megbízotti Alosztály állományába került alosztályvezetői beosztásba. Abán József megbízható, lelkiismeretes rendőr. Példamutató munkájával és magatartásával kivívta az egység elismerését és megbecsülését. A Ferencvárosi Rendőrkapitányság egyik legrégebbi munkatársa. Hely- és személyismerete kiemelkedően jó. Hatékony kapcsolatot alakított ki az önkormányzattal, a közintézményekkel, a civil szférával és nem utolsó sorban a lakossággal.

Díjátadási meghívásPapp Krisztián az 1994-ben létrejött Ferencvárosi Polgárőr Egyesület alapító tagja, 2003-tól alelnöke, 2010-től elnöke, irányításával 28 polgárőr teljesít szolgálatot kerületünkben. Munkájukat a ’90-es évek derekán belülről magam is megismerhettem, több autós és gyalogos szolgálatukon velük tartottam. A polgárőrök a rendőrséggel és az önkormányzattal együttműködve, szabadidejükben, társadalmi munkában dolgoznak Ferencváros közbiztonságáért. Papp Krisztián sokat tesz azért, hogy hatékonyan, eredményesen működjön a Ferencvárosi Polgárőr Egyesület. Szabadidejét nem sajnálva segíti a bűnmegelőzést, önzetlenül dolgozik Ferencvárosért.

Szóljon hozzá!