ZETApress

hírportál

Vagyonvédelem az élelmiszerboltokban

Hatlábú lopásgátlóA NorgesGruppen összes norvégiai üzletében az ADT Sensormatic? EAS rendszerét telepíti, hogy megelőzze a lopásokat. Norvégia élelmiszerben piacvezető kereskedelmi lánca üzleteit nagy hatékonyságú, valós idejű távlekérdezéssel rendelkező Sensormatic? akusztomagnetikus észlelő technológiával szereli fel ? a lopások megfékezése és nyereségének növelése érdekében.

Az ADT Fire & Security, Európa vezető elektronikus tűzvédelmi és biztonsági megoldásokat szolgáltató vállalata ma bejelentette, hogy az Infratek ASA, a Sensormatic viszonteladó partnere a NorgesGruppen, a Norvégiában piacvezető élelmiszer kiskereskedelmi lánc részére Sensormatic Ultra?Max? akusztomágneses (AM) lopás elleni védelmet szállít a vállalat minden norvégiai boltjába, szupermarketjébe és hipermarketjébe, összesen háromezer létesítménybe.

Az Infratec ezen kívül valós idejű távlekérdezéssel és hálózatba kötött Sensormatic rendszerek szolgáltatásaival is ellátja a NorgesGruppent. A kiskereskedelmi vállalat azt is tervbe vette, hogy bizonyos árucikkekre alkalmas forrásjelölő programot szerez be, amivel segíthet az alkalmazottak idejének megtakarításában és a vállalat jelölési protokolljának érvényesítésében.

Az új Sensormatic AM-alapú lopásgátló megoldás a nemrégiben telepített rádió frekvenciás (RF) rendszereket váltja le a NorgesGruppen üzleteiben. Mielőtt a NorgesGruppen úgy döntött, hogy lopásvédelmi rendszerét a Sensormatic Ultra?Max AM szintjére fejleszti, három hónapos próbaideig tesztelte az AM technológiát. Bebizonyosodott, hogy az AM technológia észlelési aránya majdnem 99%-os volt, és nem járt hamis riasztásokkal.

A lopásvédelmi technológiai rendszerek hatékonynak bizonyultak a lopások visszaszorításában, az AM technológiával pedig még megbízhatóbbakká váltak. Ezért hosszú távú megállapodást kötöttünk az Infratekkel, és szilárd meggyőződésünk, hogy az új megoldás hozzájárul majd a lopások számának további csökkenéséhez ? nyilatkozta Finn Arild Brathen, a NorgesGruppen beszerzési igazgatója.

Az AM alapú Sensormatic EAS (riasztó) rendszerek nagy segítséget nyújthatnak a NorgesGruppenhez hasonló kiskereskedelmi láncoknak a fém alapú vagy fém csomagolású árucikkek lopásvédelmében. Az AM technológia ugyanis a fém bevásárló kocsikban is érzékeli a biztonsági címkéket. Független kutatások ugyanarra az eredményre jutottak, mint a NorgesGruppen kísérleti projektje: az AM rendszerek mindenféle termék védelmében nagyobb észlelési arányt produkálnak, mint az RF-alapúak, ami segíti a kereskedőket veszteségeik csökkentésében és a szolgáltatások színvonalának javításában.

Annak érdekében, hogy az általa kiszolgált jelentős piaci szegmensben egyszerre növelhesse az értékesítést és csökkenthesse a veszteségeket, a NorgesGruppennél egy valós idejű távlekérdezésű megfigyelő központot telepítenek, amely összekapcsolja a Sensormatic helyi eszközirányító EAS hálózatot és a Sensormatic SmartEAS? valós idejű intelligens megoldást. A kereskedelmi lánc így növelheti az EAS befektetés hatékonyságát és csökkentheti annak összköltségét. A hatékonyság további növelésére és a vásárlók kiszolgálását javítandó a NorgesGruppen a Sensormatic szkennerdeaktiválót is beépíti a rendszerbe, ami növeli az eladási pontok áteresztő képességét, vagyis támogatja a vásárlók zökkenőmentes áramlását.

A riasztó rendszert érintő mélyreható változtatások részeként a NorgesGruppen a Sensormatic AM forrásjelölő programot is telepíti, ezzel ugyanis csökkentheti a munkaerő költségeket, és erőteljesebben érvényesítheti árujelölő előírásait. Mivel a Sensormatic AM címke kisebb, mint az RF címkék, a NorgesGruppen az árucikkek szélesebb palettáját tudja megvédeni anélkül, hogy eltakarná a márkajelzést, az adagolásra vonatkozó ajánlást, vagy más fontos termékinformációkat.

Ha Norvégia legnagyobb, az élelmiszerek és különlegességek terén vezető kiskereskedelmi lánca, a NorgesGruppen a Sensormatic Ultra?Max AM lopásgátló megoldást választja, az sokat segít annak érzékeltetésében, micsoda potenciál rejlik ebben a rendszerben arra, hogy meggátolja az élelmiszerlopásokat bármely kiskereskedelmi lánc üzleteiben Európában és az egész világon ? mondta John Smith, az ADT Security Európai Kontinens Kereskedelmi üzletágáért felelős biztonsági alelnöke. ? A Sensormatic AM forrásjelölését és a távlekérdezést társítva a NorgesGruppennek bizonyosan sikerül meggátolnia a lopásokat, javítania a vásárlók kiszolgálását, és növelnie jövedelmezőségét ? tette még hozzá.

A NorgesGruppen

A cég Norvégia legnagyobb kereskedelmi vállalata. A csoport alaptevékenysége az élelmiszer viszonteladás és a nagykereskedés. Üzletláncainak köszönhetően a csoport 39,8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az élelmiszer piacon. A csoportnak 2008-ban 49 milliárd NOK forgalma volt. Összesen 1978 élelmiszerüzlet és 790 kisebb bolt tartozik a NorgesGruppenhez, amelyekben több mint 27 ezer alkalmazott dolgozik.

Az ADT biztonsági szolgáltatásai

A cég a Tyco nemzetközi vállalat tagjaként a világ legnagyobb elektronikai biztonsági szolgáltatója, világszerte több mint hétmillió ügyféllel a kereskedelmi, kormányzati és privát szegmensből. Az ADT átfogó biztonsági megoldásai közé tartoznak a behatolás- és tűzvédelem alkalmazásai, videó megfigyelő rendszerek (CCTV), kritikus helyzetek követése, az elektronikus áruvédelem (EAS), rádiófrekvenciás azonosítás (RFID), és az integrált rendszerek.

Az Infratek

A lopás-gátlóérzékelő megoldások az Infratek biztonsági üzletágának retail divíziójához tartoznak. Biztonsági üzletága révén az Infratek meghatározó szereplő az elektromos biztonság és az elektronikai biztonsági rendszerek terén, a lopás-gátló megoldások mellett például beléptető rendszerek, zárt láncú televíziós megfigyelő- és riasztórendszerek telepítésében.

A Sensormatic portfolió

Az iparágban kiemelkedő Sensormatic Kereskedelmi Megoldások portfolió fontos veszteséggel szembeni védelmet és működésfejlesztő technológiákat és megoldásokat ajánl. A több mint 1500 szabadalommal megerősített Sensormatic portfolió elemeit világszerte az ADT és felhatalmazott üzleti partnerei értékesítik. A Sensormatic megoldások egy üzlet homlokzatától a kereskedelem teljes ellátási láncaiig terjedő egységeknek képesek segíteni a veszteségeket alacsony, a nyereséget magas szinten tartani.

Ma a világ azon 200 vezető kereskedelmi vállalatának, amely alkalmaz riasztó rendszert, több mint 80%-a a Sensormatic megoldásokat választotta, például EAS-t, forrásjelölést, adatelemzést és üzleten belüli, árucikk szintű intelligens alkalmazásokat. A Sensormatic előrelátó megoldásai közé tartozik a kettős EAS-RFID technológia is, amely árucikk szintű biztonságot és átláthatóságot nyújt a mindig változó kereskedelmi környezetben ? tudtuk meg Kovács Ildikó marketing-igazgatótól.

Szóljon hozzá!