ZETApress

hírportál

KMB-iroda Józsefvárosban

A Corvin Sétány közbiztonságának javítása érdekében a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti irodát nyitott a Futureal támogatásával. Az iroda létesítésével a vállalat és a rendőrség a folyamatosan bővülő sétány több ezer lakójának és dolgozójának komfortérzetét, kényelmét szeretné tovább növelni.

November 11-én szerdán ünnepélyes keretek közt átadták a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányság és a Futureal együttműködésének köszönhetően létesített körzeti megbízotti irodát a Nagytemplom utcában. Az eseményen beszédet mondott Dr. Kocsis Máté, Józsefvárosi polgármestere, Molnár Gábor rendőr alezredes, Józsefváros rendőrkapitánya, valamint Dr. Futó Péter, a Futureal alapítója és társtulajdonosa, illetve Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. Részt vett továbbá az átadó ünnepségen Bucsek Gábor rendőr dandártábornok, Budapest rendőr-főkapitánya, valamit Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő is.

? Különleges alkalom a mai, hiszen arra láthatunk jó példát, hogy vannak olyan vállalkozók, mint a Corvin Sétány beruházói, akik a közterhek viselésének megszokott módjai mellett olyan célok kivitelezésében is részt vállalnak önzetlenül, melyek mindannyiunk életét jobbá tehetik. Ilyen cél a körzeti megbízotti iroda megnyitása is, hiszen azzal, hogy a Sétány beruházói átvállalták a költségeket, komoly segítséget nyújtottak a rendőrség és a kerület számára egyaránt. Meggyőződésem, hogy a rendőrségi jelenlét növelheti az itt élők szubjektív biztonságérzetét. Külön köszönöm Dr. Futó Péternek ezt a jelentős felajánlást, a rendőrség képviselőinek pedig azt, hogy nyitottak voltak a kezdeményezésre, így mától kezdve bizalommal fordulhatnak a polgárok az itt dolgozó körzeti megbízotthoz. Bízom abban, hogy ez csak az első lépés, és számos további helyen ? például a Palotanegyedben ? rövid időn belül lehetnek hasonló sikeres együttműködéseink ? mondta el Dr. Kocsis Máté polgármester a megnyitón.

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb városfejlesztési projektjében, a Corvin Sétány területén teljes infrastrukturális, építészeti és környezeti átalakulás zajlott le, ennek köszönhetően a sétány napjainkban több ezer embernek ad otthont és számos vállalatnak biztosít exkluzív munkakörnyezetet. A Futureal amellett, hogy kiemelkedő minőségű ingatlanokat kínál ügyfelei számára, fontosnak tartja a biztonság és komfortérzet megteremtését is a lakók és az itt dolgozók számára. Dr. Futó Péter, a Futureal társalapítója az eseményen kifejtette, felelős ingatlanfejlesztőként nem csak kiváló minőségű ingatlanok építését tartják fontosnak, de azt is, hogy a mostanihoz hasonló együttműködésekkel tovább javítsák ennek a különleges városrésznek az élhetőségét ? tudtuk meg sajtósaiktól.

? A Corvin Projekt lényegében egy város a városban, kezdetektől fogva ez volt a koncepciónk, és mindez mára valósággá vált. Büszkék vagyunk arra, hogy az eddig átadott ötvenezer négyzetméternyi iroda mellé további 25 ezer épül jelenleg is, kétezer lakást építettünk már és további ezer készül. Ezen felül a negyvenezer m2 üzleti terület szintén a projekt szerves részét képezi. Azt, hogy ez a városrész egy élhető terület, egy különleges színfoltja Budapestnek, nem csupán a helyi lakosok és az itt dolgozók ismerik el nap mint nap: számos nemzetközi szervezet ? például az Amerikai Ingatlan Szövetség ? díjazta már a fejlesztésünket. Mindez természetesen nem jöhetett volna létre az önkormányzattal folytatott, hosszú évek óta tartó sikeres együttműködésünk nélkül, amely reményeim szerint a jövőben is segít minket abban, hogy tehessük a dolgunkat, és tovább építhessük a Sétányt ? fejtette ki Dr. Futó Péter, a Futureal alapítója és társtulajdonosa.

A Futureal által tíz éve elvégzett, 500 fős kutatás alapján a Corvin Sétány fejlesztése előtt a megkérdezettek 80-90%-a utasította el azt, hogy a VIII. kerületben lakjon. Pár évvel ezelőtt a vállalat újra elvégezte pontosan ugyanezt a felmérést. Ekkor a válaszadók 70% mondta azt, hogy szívesen lakna a kerületben, ráadásul 90% felett volt azok aránya, akik vonzónak tartották a Sétány környékét. ? Hatalmas változáson ment át a terület, a közbiztonság terén is, de ez mindig tovább fokozható. Ezért is ajánlottunk fel jó szívvel az iroda kialakítására ötmillió forintot, és további három évre pedig átvállaltuk a bérleti és fenntartási költségeket hasonló összegben. A Futureal a Corvin Sétány projekt megvalósításával párhuzamosan számos dolgot épített, ami közvetlenül a köz javát szolgálja: utakat építettünk, felújítottuk az Üllői úti aluljárót, tornatermet építettünk a Práter utcai iskolának, MOL Bubi közbicikli rendszer telepítését finanszíroztuk, közösségi kerteket létesítettünk, és a mai rendőrségi iroda átadása is tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba. A továbbiakban is folyamatosan arra fogunk törekedni, hogy az itt lakók komfortérzetét, a köz javát is szolgáló beruházásokban és projektekben vegyünk részt ? fejtette ki ezzel összefüggésben Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

Szóljon hozzá!